So ljudje, ki se zjutraj težko zbudijo, res pametnejši?

08. december 2023

So ljudje, ki se zjutraj težko zbudijo, res pametnejši?

08. december 2023
Foto: Instagram @theaestheticroutine

So ljudje, ki se zjutraj težko zbudijo, res pametnejši?

08. december 2023

Če vsako jutro pritiskate gumb “dremež” na vašem alarmu, to pomeni, da ste bolj inteligentni.

Rezultati nove raziskave vas bodo rešili vse krivde, če ste eden izmed tistih ljudi, ki zjutraj težko vstane iz postelje. V bistvu je vaša zaspanost znak večje inteligence, ustvarjalnosti in sreče.

Študija, ki se imenuje Zakaj so nočne ptice inteligentne razkriva, da je nadzor nad odhodom v posteljo in časom vstajanja znak inteligence. Natančneje, če redno pritiskate gumb “dremež” na vašem alarmu (izum sodobnega časa, na katerega telo ni navajeno), to pomeni, da ste bolj inteligentni, pravita avtorja raziskave Satoshi Kanazawa in Kaja Perina.

Foto: Instagram @sarahrohde_

Ignoriranje samodejnega vstajanja iz postelje takoj na prvi zvok alarma, ali poslušanje potrebe svojega telesa, je znak, da sledite svojim ambicijam in se lažje soočate z izzivi samostojno. Posledično to pomeni, da ste bolj samostojni in ustvarjalni.

Ta študija podpira še drugo podobno naravo, objavljeno prej nekaj leti, ki je po vzorcu več kot 1000 ljudi dokazala, da tisti posamezniki, ki se uležejo v posteljo po enajsti uri zvečer in vstanejo po osmi uri zjutraj, več zaslužijo in živijo bolj srečno.

Foto: Instagram @mathildegoehler

Seveda, niti preveč spanja ni dobro za vas. Za ohranitev zdravega življenja, National Sleep Foundation priporoča od sedem do devet ur spanja za odrasle. No, zdaj vsaj veste, da dodatnih 15 minut spanja zjutraj ni znak lenobe.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic