Na dražbo gre odlitek roke princese Diane. Takšno ceno bo dosegel!

08. november 2022
Na dražbo gre odlitek roke princese Diane. Takšno ceno bo dosegel!

Na dražbo gre odlitek roke princese Diane. Takšno ceno bo dosegel!

08. november 2022
Foto: Reeman Dansie

Odlitek roke princese Diane v naravni velikosti naj bi na dražbi prodali za neverjeten znesek.

Mavčni odlitek leve roke nekdanje valižanske princese, na katerem je viden tudi njen poročni prstan, bodo dali na dražbo v Reeman Dansie v jugovzhodni angleški grofiji Essex v Združenem kraljestvu. Odlitek je izdelal priznani hrvaški kipar Oscar Nemon pred svojo smrtjo aprila 1985.

24 centimetrov dolg odlitek je po navedbah dražbene hiše “izjemno redek” in “edinstven”. Na uradni spletni strani dražbene hiše piše:

“Verjamemo, da je to edinstven odlitek rok princese Diane, narejen v času njenega življenja z njenim dovoljenjem in očitnim sodelovanjem, zato je zelo pomemben in redek.”

Foto: Reeman Dansie

Odlitek je prej pripadal Nemonovi pomočnici, kiparki Karin Churchill, ki je bila tudi njegova livarka. Hrvaški kipar je izdelal tudi skulpture pokojne kraljice, Winstona Churchilla in Sigmunda Freuda.

“Postopek izdelave odlitka vključuje postavitev roke v kopel s tekočim silikonom, ki nato ustvari kalup, iz katerega je izdelan odlitek v pariškem mavcu. Odlitek bo prodan s pismom o poreklu prodajalca.”

Dražba za “Dianino roko” bo potekala, danes, 8. novembra, za odlitek pa nameravajo iztržiti neverjetnih 40 tisoč funtov (kar je slabih 46 tisoč evrov).

Foto: Reeman Dansie

To pa ni edini predmet iz Dianine preteklosti, ki ga bodo prodali za med. Avgusta, nekdaj dni pred njeno 25. obletnico smrti, je bil njen športni ford escort, z opravljenimi samo 40.000 kilometri, na dražbi prodan za vrtoglavih 737 tisoč funtov (kar je 846 tisoč evrov).

Diana je bila z njim pogosto fotografirana med obiskovanjem trgovin in restavracij v Londonu.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic