Najboljši recept za testenine z vodko

24. februar 2025

Najboljši recept za testenine z vodko

24. februar 2025
Foto: Instagram @angelicablick
Najboljši recept za testenine z vodko

Najboljši recept za testenine z vodko

24. februar 2025
Foto: Instagram @tincvb

Kremaste, fino začinjene testenine z vodko in rikoto so popolna specialiteta za zimske dni.

Recept za testenine z vodko, h katerim se odlično poda tudi stepena rikota, bo gotovo najboljša izbira za vaše naslednje druženje.

Jed je izjemno hitra in preprosta za pripravo, ključna sestavina pa je vodka, ki bo okrepila paradižnikovo osnovo in pomagala stopiti testenine z okusi začimb.

testenine, bazilika, rikota
Foto: Instagram @thepastatable

Sestavine za stepeno rikoto: 

  • 425 g rikote 
  • Lupina 1 limone 
  • Sok 1 limone 
  • 60 ml oljčnega olja 
  • Sol in poper po želji

Sestavine za testenine: 

  • 1 žlica oljčnega olja 
  • 4 sesekljani stroki česna
  • 1 šalotka
  • Ščepec čilija 
  • 115 g paradižnikove paste 
  • 2 žlici vodke 
  • 120 g smetane, lahko tudi 240 g, če je želite več
  • 450 g testenin
  • 2 žlici masla 
  • 45 g parmezana in še malo za serviranje 
  • Sol in poper po želji 
  • Olivno olje, parmezan in sveža bazilika za serviranje
široki rezanci, omaka, rikota, parmezan
Foto: Instagram @buonappetit.au

Priprava:

  1. Sesekljate česen in šalotko.
  2. V mešalnik dajte rikoto, limonin sok in limonino lupinico, oljčno olje, sol in poper. 
  3. Testenine skuhajte v večjem loncu slane vode. Obvezno si shranite 1 skodelico vode od kuhanja testenin. 
  4. Medtem ko se testenine kuhajo, vzemite ponev in na malo oljčnega olja prepražite česen in šalotko. 
  5. Dodajte čilijeve kosmiče in pustite 1-2 minuti. Nato dodajte paradižnikovo pasto in mešajte še nekaj minut, dokler se pasta ne skuha. Dodajte vodko in zmanjšajte ogenj. 
  6. Ko se zreducira, dodajte smetano in vse skupaj premešajte. 
  7. Ko so testenine pripravljene, jim dodajte maslo in parmezan. Po potrebi dolijte vodo za kuhanje, sol in poper. 
  8. Dobro premešajte, da se zmes poveže. Stepeno rikoto položite na krožnik, nanjo pa položite testenine z malo oljčnega olja, popra, svežih listov bazilike in sveže naribanega parmezana. Uživajte!

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style.Več novic