Najpogostejše napake pri sušenju las

06. december 2023

Najpogostejše napake pri sušenju las

06. december 2023
Foto: Instagram @negin_mirsalehi
Najpogostejše napake pri sušenju las

Najpogostejše napake pri sušenju las

06. december 2023
Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Triki za popolno fen frizuro.

Kadar zapuščamo frizerski salon s čudovito frizuro, se počutimo kot prava filmska diva, ko pa poskušamo podoben videz ustvariti doma, pa nam to nikakor ne uspe.

Seveda zaradi tega obstajajo frizerji, kljub temu pa bi včasih želeli sami narediti dobro fen frizuro. Da bi jo dosegli, smo za vas pripravili nekaj napak, ki jih večina od nas največkrat naredi med sušenjem.

Foto: Pexels

Ne uporabljajte izdelkov za oblikovanje

Na trgu obstaja veliko izdelkov za oblikovanje frizure, da se med njimi zlahka izgubite in preprosto ne posežete po nobenem izmed njih. Za oblikovanje fen frizure pa je zelo pomembno, da uporabite izdelek, ki lase pripravi za uporabo toplote.

Če imate tanke lase, uporabite izdelke, ki so lahki in ne obtežijo vaših las, hkrati pa jim dajejo teksturo in volumen. Če imate srednje debele lase, so za vas odlični vlažilni izdelki, ki se hitro vpijejo, medtem, ko naj bi ženske z močnimi lasmi uporabljale izdelke kremaste teksture z veliko sposobnostjo hidratacije.

Las med sušenjem ne razdelite na pramene

Vsakič, ko vam lase sušijo strokovnjaki, lase razdelijo na manjše pramene … in to ne brez razloga. Tako boste najbolj učinkovito posušili vsak del las in noben pramen ne bo ostal zapostavljen. Na vrhu lase razdelite na dva dela, nato pa na dnu glave še štiri in tako boste najbolj pravilo oblikovali frizuro, ki si jo želite.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Las ne posušite dovolj z brisačo

Veliko žensk se boji pustiti dolgo časa lase ovite v brisačo, saj mislijo, da jih bodo preveč posušile in zaradi tega težje oblikovale. To je popolnoma neresnično, saj sušenje popolnoma mokrih las, zaradi daljšega sušenja, lahko povzroči opekline in druge poškodbe na glavi. Če imate goste lase, pustite, da se v brisači posušijo od 80 do 90 odstotkov srednje gosti od 60 do 70 odstotkov, tanki pa od 40 do 50 odstotkov.

Uporaba napačne krtače za lase

V drogerijah je zelo pestra izbira krtač in glavnikov za lase, za različne tipe las. Če so vaši lasje redki, potem uporabljajte krtačo s kovinskimi “zobmi”, saj se pod toploto sušilca segrejejo in delujejo kot kodralnik, tako da boste zlahka dosegli volumen in teksturo. Ženske s srednje gostimi lasmi bi morale uporabljati krtače iz naravnih dlak, saj jim dajejo gladkost, sijaj in strukturo. Za kodraste in goste lase pa so najbolj primerne plastične krtače, ki bodo lase zgladile.

Ne uporabljate nastavka za sušilce

Nastavke za sušilce največkrat pustimo kar v škatli, v kateri smo ga dobili in ga skoraj nikoli ne vzamemo ven. Najbrž pa ste opazili, da jih frizerji pogosto uporabljajo. Prav ta nastavek je ključen za dobro fen frizuro, saj pomaga, da povrhnjica las dobi gladek in bleščeč videz. Sušenje brez tega nastavka bo uničilo teksturo las, zato frizura ne bo tako, kot si jo želite.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic