Nakit princese Diane na Kim Kardashian? Pri dražbeni hiši so navdušeni.

20. januar 2023

Nakit princese Diane na Kim Kardashian? Pri dražbeni hiši so navdušeni.

20. januar 2023

Zanj naj bi odštela 182 tisoč evrov.

Glede na sporočilo za javnost Sothebyja so se za dragoceni kos v zadnjih petih minutah dražbe potegovali štirje dražitelji, nakit pa je na koncu pristal v rokah predstavnika Kim Kardashian. Kupila naj bi ga po več kot dvakrat višji ceni od izklicne.

“Veseli smo, da je ta kos dobil novo življenje v rokah še enega svetovno znanega imena,” je v izjavi povedal Kristian Spofforth, vodja nakita pri Sotheby’s London.

Foto: Profimedia

Gre za ikoničen diamantni križec z ametistom, za katerega je Kim odštela 182 tisoč evrov.

Z dragulji okrašeno nakit, imenovan Attallahov križ, je pokojna valižanska princesa slavno nosila na dobrodelni gala prireditvi leta 1987 v Londonu; kombinirala ga je z ujemajočo se črno-vijolično žametno obleko Catherine Walker.

Foto: Profimedia

“Obesek v obliki križa – ki naj bi bil enkratno zasebno naročilo za eno od stalnih strank – je drzen in barvit kos, opremljen s kvadratno brušenimi ametisti in poudarjen s krožno brušenimi diamanti,” je zapisano v sporočilu za javnost. “Križ ima skupno težo diamanta približno 5,25 karatov in meri približno 136 x 95 mm.”

Dizajn v slogu fleurée je ustvaril Garrard (isti draguljar, ki stoji za Dianinim ikoničnim zaročnim prstanom s safirjem) v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Križ je nosila samo princesa, po njeni smrti pa ga vse do zdaj nikoli več niso videli v javnosti.

Foto: Profimedia

Čeprav ametist tradicionalno predstavlja privilegij kraljeve družine, Dianina izbira, da nosi obesek z nenavadno dolgo verižico, odraža njen smisel za razstavljanje svoje zbirke kraljevih draguljev na edinstven način, brez strahu, da bi šla proti tradiciji in spreminjala razkošne kose.

Foto: Profimedia

Kim Kardashian je znana po svoji ljubezni do zgodovinske mode. Na lanski prireditvi Met Gala je nosila slavno obleko Marilyn Monroe, v kateri je leta 1962 zapela serenado Johnu F. Kennedyju.

Nas prav zanima, kdaj in kje jo bomo lahko videli z njeno novo dragoceno pridobitvijo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic