Gotovo ste že kot otrok oboževali pudingovo piškotno torto, zdaj pa je čas, da ta nostalgičen recept dvignete na višjo raven. Priporočamo vam, da jo pripravite dan pred prihodom gostov, da se lahko čez noč okusi dobro povežejo.
Sladice ni potrebno peči, zato je priprava še toliko hitrejša in primerna tudi za tiste brez izkušenj pri peki sladic.
Sestavine:
- 1 paket maslenih piškotov,
- 1/4 skodelice mleka,
- 1 čajna žlička kave v prahu,
- 1 žlica kakava v prahu,
- 500 ml zgoščene smetane,
- 2 žlici sladkorja v prahu,
- vrečka čokoladnega pudinga,
- 2 žlici sladkorja,
- pol litra mleka,
- dodaten kakav v prahu za posip.
Postopek:
- Po navodilih na vrečki pripravite čokoladni puding in ga odložite na stran.
- V skledi zmešajte smetano in sladkor v prahu. Z električnim stepalnikom stepajte toliko časa, da krema podvoji volumen in nastanejo mehki vrhovi.
- V drugo, majhno skledo dodajte mleko, kavo v prahu in kakav v prahu. Dobro premešajte. V mešanico pomočite piškote in jih naložimo na krožnik oz. pladenj, ki je visok približno 3 cm.
- Plast piškotov prelijte s še toplo kremo in jo enakomerno razporedite. Postopek ponovite s plastjo biskvita, ki ji sledi krema. Naredite lahko vsaj 3-4 plasti, odvisno od globine posode.
- Končajte s plastjo kreme kot zadnjo. Po vrhu potresite kakav v prahu.
- Sladico naj počiva v hladilniku najmanj 3-4 ure, nato pa jo postrezite.
Zagotavljamo vam, da bodo gostje nad sladico več kot navdušeni, privoščite pa si jo lahko tudi po nedeljskem kosilu ali večerni zabavi.