Poleg tega, da ga obožujemo v klasičnih različicah – kornetu in na palčki, smo vedno odprti za različne kombinacije, v katerih je sladoled nepogrešljiva sestavina. Po krofu, polnjenem s sladoledom, smo našli še en zanimiv gastronomski presežek.
Gre za ‘ice-crone’, čudovito fuzijo sladoleda in rogljička, ki prihaja iz Londona, natančneje iz britanske pekarne in slaščičarne Patagonia.


Kaj je ‘ice-crone’?
Predstavljajte si topel maslen rogljiček s kepico sladoleda. Kombinacija tekstur in okusov je čista čarovnija. Ice-crone ponuja dva okusa sladoleda: čokolado in vaniljo, ki jima lahko dodate preliv iz čokolade ali pistacije ter posip s koščki pistacije ali lešnikov.
Kombinacija hrustljavega rogljička in kremastega sladoleda, ki se topi v ustih, ustvari čudovit kontrast. Ice-crone je domača sladica in vse sestavine so 100-odstotno veganske.
Glede na to, kako hitro trendi potujejo po svetu, pričakujemo, da bo tale sladoledna poslastica kmalu prišla tudi v našo bližino.

