Po slavni igralki izdelali prvo transseksualno barbiko

01. junij 2022
Po slavni igralki izdelali prvo transseksualno barbiko

Po slavni igralki izdelali prvo transseksualno barbiko

01. junij 2022
Foto: Profimedia

Igralka in LGBTQ aktivistka Laverne Cox je dobila čisto svojo lutko Barbie. To je prva transspolna lutka, ki so jo kadarkoli ustvarili pri podjetju.

Za igralko, ki smo jo spoznali v seriji Oranžna je nova črna, je barbika, izdelana po njeni meri, v veliko čast. Coxova je sodelovala pri razvoju lutke in njene obleke ob njenem izidu pa se zavezala, da bo še naprej zagovarjala raznolikost in izkoristila vpliv, ki ga ima kot zagovornica pravic LGBTQ skupnosti.

Laverne Cox, štirikratna nagrajenaka z emmyjem, igralka, producentka in prva temnopolta transspolna ženska, ki je imela glavno vlogo v TV seriji “je vedno uporabljala svoj glas za večje namene in stala za svojimi besedami,” so sporočili iz podjetja Mattel, ki že od leta 1959 izdeluje lutke Barbie.

Foto: Profimedia

Lutka Barbie kot darilo za rojstni dan

Lutko so sicer izdelali ob praznovanju igralkinega 50. rojstnega dne, ki ga je praznovala 29. maja. Da bi proslavila abrahama in svojo novo lutko, je celo priredila zabavo v slogu lutke Barbie.

Ob praznovanju njenega rojstnega dne je podjetje Mattel v njenem imenu doniralo zajetno vsoto denarja neprofitni organizaciji TransFamilySOS, ki si prizadeva ustvariti bolj odprto skupnost, ki potrjuje vse spole.

Foto: Profimedia

“Upam, da bodo ljudje z mojo lutko sanjali velike sanje”

“Že leta so bile moje sanje sodelovati z Mattelom in ustvariti lutko po lastni podobi,” je v sporočilu za javnost povedala Coxova. Njena barbika je oblečena v temno rdeč korzet in dolgo krilo iz tila, pod katerim nosi oprijete svetleče pajkice.

“Komaj čakam, da moji oboževalci na trgovinskih policah najdejo mojo lutko in jo kot prvo transseksualno barbiko dodajo v svojo zbirko lutk. Upam, da bodo ljudje lahko gledali to barbiko in sanjali velike sanje, tako kot sem jih sanjala jaz. Prostor za sanjanje in manifestiranje je zelo močan vir, ki vas vodi, da dosežete več, kot ste sprva mislili, da je mogoče,” je prepričana.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic