Pohištvo, narejeno iz McDonald’sovih vrečk in škatel za superge

29. januar 2023
Pohištvo, narejeno iz McDonald’sovih vrečk in škatel za superge

Pohištvo, narejeno iz McDonald’sovih vrečk in škatel za superge

29. januar 2023
Foto: Instagram @gyuhan_lee

Izmislil si ga je korejski oblikovalec pohištva, ki je znan po svojih domiselnih kreacijah recikliranja vsakdanjih predmetov v pohištvo.

Ko je Gyuhan Lee po dolgem letu počival na mednarodnem letališču Narita, je njegovo pozornost pritegnila znana veriga restavracij s hitro prehrano. A ni bila hrana tista, ki ga je zbodla v oči, pač pa njihove papirnate vrečke. Minimalističen dizajn in ogromna črka “M”, natisnjena na rjavem papirju, sta ga navdušili za nenavadno idejo.

Osebje McDonald’sove restavracije je prosil za kup papirnatih vrečk za domov, kjer je iz njih ustvaril … svetilke!

Foto: Instagram @gyuhan_lee

Ideja dobil v času pandemije

Navdih za spreminjanje papirnatih vrečk v svetilke je našel, kot pravi, v povečanem številu dostav v času pandemije.

“Med karanteno sem opazil, kako pogosto naročam dostavo hrane v svoj studio, jedel sem predvsem pri McDonald’su. In tako sem prišel na idejo, da bi ustvarjal z njihovimi papirnatimi vrečkami,”

je pojasnil in dodal: “V tej seriji sem z uporabo McDonald’sovih papirnatih vrečk poskušal izraziti svoj osebni okus in svoje potrošniške vzorce.”

Foto: Instagram @gyuhan_lee

Od McDonald’sovih vrečk do škatel za čevlje

Gyuhan je znan po tem, da išče navdih za ustvarjanje v vsakdanjem življenju, njegova nenavadna oblikovalska avantura pa se je začela, ko je kot 22-letni študent na Kaywon University of Art & Design začel vaditi izdelavo miniatur.

Želel jih je izdelati iz valovitega kartona, a se material pri oblikovanju ni obnesel, zato je v iskanju alternative začel eksperimentirati s škatlami za čevlje. Ko je porabil vse svoje škatle, jih je dobil še več od svojih prijateljev, ko je porabil še te, pa je začel “zalezovati” trgovce v Nikejevih trgovinah.

Foto: Instagram @gyuhan_lee

Hobi kmalu postal resen posel

Škatle za čevlje so se izkazale za odlično ideja in tisto, kar se je v študentskih časih začelo kot preprosta vaja, se je po štirih letih spremenilo v pravi posel. Njegove miniature so postale modeli v naravni velikosti, ki so jih lahko uporabili kot pravo pohištvo.

Stoli so izdelani tako, da je kovinsko ogrodje obloženo s kartonom, ki je nato dodatno ojačan in tako čim bolj funkcionalen.

Foto: Instagram @gyuhan_lee

Leejeva dela so redno razstavljena na številnih razstavah in galerijah v Seulu in sprašujemo se, kateri je naslednji predmet iz našega vsakdana, ki mu bo našel novo funkcijo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic