Tokrat vam ponujamo recept za mehiško vročo čokolado po receptu Ine Garten. Ina je avtorica desetih uspešnih kuharskih knjig, od leta 2002 pa je voditeljica kulinarične oddaje Barefoot Contessa na kanalu Food Network.
Prepričani smo, da je v svoji bogati karieri preizkusila veliko receptov z vročo čokolado, a njen najljubši je še vedno tisti s temno čokolado in kajenskim poprom. Spodnje sestavine zadoščajo za dve osebi, priprava pa traja le pet minut, zato vam predlagamo, da se ob prvi priložnosti malce “pocrkljate” in si privoščite skodelico Inine mehiške vroče čokolade.
Sestavine:
- 500 ml mleka,
- 1 žlica rjavega sladkorja,
- 150 g temne čokolade,
- 0,5 čajne žličke vaniljevega ekstrakta,
- ščepec cimeta v prahu,
- ščepec kajenskega popra,
- 2 palčki cimeta.
Priprava:
1. Na majhnem ognju segrejte mleko in sladkor.
2. Odstavite z ognja in dodajte koščke čokolade, vaniljo, cimet in kajenski poper v prahu.
3. Počakajte dve minuti, premešajte, nato vrnite na ogenj in počakajte, da zavre.
4. Takoj ko zavre, odstavite z ognja, nalijte v kozarce in postrezite s cimetovimi palčkami. Njam!