Kostanjev tiramisu je prefinjen in razkošen pridih klasične italijanske sladice. Ta različica je ustvarjena za jesenske dni in prepričani smo, da vas bo navdušila.
Sestavine:
- 3 ločena jajca
- 60 g sladkorja v prahu
- 250 g maskarponeja
- 200 g kuhanega kostanja in 50 g za okras
- 1 žlica likerja po vašem okusu
- 200 ml toplega espressa
- 100 g piškotov savoiardi
- Temni kakav v prahu
Priprava:
Z električnim mešalnikom do gostega stepemo rumenjake. Z veliko žlico vmešamo maskarpone in dodamo pire iz kuhanih kostanjev, nato pa mešamo, dokler se zmes ne poveže. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih dodamo zmesi.
Toplemu espressu dodamo liker in piškote na obeh straneh pomočimo v mešanico. Piškote razporedimo po dnu servirne sklede in jih prekrijemo s polovico pripravljene zmesi. Zatem dodamo še eno plast piškotov in postopek ponovimo.
Tiramisu čez noč pustimo v hladilniku, nato pa ga potresemo z veliko kakava in naribanega kostanja ter postrežemo.