Domača bučna pita je prava poslastica. Bogati kremasti nadev v nežni zlati skorji je ravno prav sladek in praznično začinjen. Odkrijte, kako lahko pito v nekaj preprostih korakih pripravite v udobju svojega doma, ki bo po peki dišal po jeseni.
Sestavine za testo:
- 200 g moke
- 1 rumenjak
- 2 žlici limonovega soka
- 100 g hladnega masla (narezanega na tanke rezine)
- Ščepec soli
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 70 g sladkorja
Sestavine za nadev:
- 700 g bučnega “mesa”
- 3 jajca
- 200 g kremnega sira
- 150 g sladkorja
- Čajna žlička cimeta
- Čajna žlička ingverja
- Nekaj mletih klinčkov
Priprava:
- Najprej zmešajte moko, pecilni prašek, sol in sladkor, nato dodajte maslo in mešajte toliko časa, da zmes postane drobtinasta.
- Dodajte limono in jajce ter z rokami dobro premešajte. Testo pustite približno 30 minut stati v hladilniku.
- Bučo narežite na kocke in položite na pekač, obložen s papirjem, nato pa jo 30 minut pecite na 190 °C.
- Ko je buča pečena, z mešalnikom naredite pire in ga zmešajte z ostalimi sestavinami za nadev.
- Pekač obložite s papirjem ali namažite z maslom, nato pa nanj položite zvaljano testo. Rob prebodite z vilicami, da dobite vizualni učinek pite, zatem pa vanj položite nadev in pecite približno eno uro pri 175 °C.