Pretresljivi posnetki napada Céline Dion

27. junij 2024

Pretresljivi posnetki napada Céline Dion

27. junij 2024
Foto: Profimedia

Te posnetki niso za občutljive.

Pred kratkim je izšel dokumentarni film ‘I Am: Céline Dion’, novi prizori, v katerih glasbena diva stoka, joka in ne more nadzorovati lastnega telesa, pa so pretresli njene oboževalce.

Céline Dion je v desetminutni boleči epizodi prikazana, kako se bori z napadom, medtem ko ji medicinski strokovnjaki poskušajo ublažiti boleče mišične krče. Dokumentarni film spremlja eno leto pevkinega življenja in njen boj s sindromom, ki prizadene hrbtenjačo in možgane. Bolezen so ji diagnosticirali leta 2022.

V novih izsekih iz filma, ki so zaokrožili po spletu pevka nemočno opazuje, kako jo zdravniki nameščajo v določen položaj in pregledujejo njene vitalne organe, medtem ko ima popolnoma otrdele noge. Šele, ko so ji pomagali, se je pevka lahko usedla in pokrila z odejo.

Priznala je, da ji je nerodno, ker je izgubila nadzor nad svojim telesom. “Vsakič, ko se zgodi kaj takega, se počutiš tako nerodno in tako, kako naj to povem … Saj veš, ko ne moreš nadzorovati lastnega telesa,” je povedala.

Režiserka Irene Taylor je za tiskovno agencijo PA povedala, da so razpravljali o tem, ali naj posname napad, a ji je pevka povedala, da njenega dovoljenja ne rabi.

V prvih 30 sekundah nisem bil osredotočena na snemanje. V sobi je bilo več ljudi, vsi usposobljeni, da ji pomagajo, bila je v najboljših rokah. Če bi bilo treba, bi odvrgla mikrofon in jim pomagala, a sem se odločila za snemanje. Vedela sem, da nam ga ne bo treba uporabiti,” je pojasnila.

Dion pa kljub vsemu pravi, da še vedno ni obupala nad svojo glasbeno kariero. “Še vedno se vidim, kako plešem in pojem. Vedno najdem načrt B in načrt C. To sem jaz. Če ne morem teči, bom hodila. Če ne morem hoditi, se bom plazila. Ampak ne bom odnehala. Ne bom se ustavila,” je povedala.

Kanadska pevka je kmalu po diagnozi, leta 2022, sporočila, da trpi za sindromom otrdelosti (otrplosti), redko nevrološko motnjo, za katero je značilna togost mišic trupa in udov ter povečana občutljivost na dražljaje, kot so hrup, dotik in čustvena stiska, kar lahko sproži mišične krče.

Motnjo pogosto napačno diagnosticirajo kot Parkinsonovo bolezen, multiplo sklerozo, fibromialgijo, psihosomatsko bolezen ali anksioznost in fobijo.

Avtor
Piše

Ana Fetih

Style. Več novic