Najboljši poletni “deviški” koktajli 

22. julij 2024

Najboljši poletni “deviški” koktajli 

22. julij 2024
Foto: Pexels
Najboljši poletni “deviški” koktajli 

Najboljši poletni “deviški” koktajli 

22. julij 2024
Foto: Pexels

Če ne pijete alkohola, še ne pomeni, da se morate odreči okusnim koktajlom. Zato smo za vas poiskali najboljše brezalkoholne koktajle, ki so osvežilni in polni okusa.

Če se odločite za življenje brez alkohola ali pa le iščete osvežilno alternativo, vam ni treba sklepati kompromisov pri okusu in užitku ob pitju koktajlov. Svet brezalkoholnih, ali kot jim radi rečemo “deviških” koktajlov, je namreč poln barvitih, okusnih in kreativnih možnosti, ki zadovoljijo tudi najbolj zahtevne brbončice.  

Od klasičnih pijač, ki so bile prilagojene brez alkohola, do popolnoma novih kreacij, ti koktajli ponujajo izjemno doživetje brez nezaželenih učinkov alkohola. V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj najboljših brezalkoholnih koktajlov, ki vam bodo pričarali pravo poletno osvežitev in popestrili vaša druženja.

Virginpolitan

Gre za priljubljen koktajl ikonične Carrie Bradshaw v brezalkoholni različici! V shakerju zmešajte 100 ml brusničnega soka, 25 ml pomarančnega soka in 50 ml grenivkinega soka. Precedite in postrezite v kozarcu za martini. Okrasite s pomarančno ali limonino lupinico.

Nojito 

Nojito je različica priljubljenega kubanskega mojita brez alkohola. Je preprost za pripravo in izjemno osvežilen. V visok kozarec dajte žlico rjavega sladkorja, sok polovice limete in 8 listov sveže mete. Uporabite leseno tolkalo, dokler se sladkor ne raztopi. Do vrha napolnite z ledom in dodajte enako količino sode in limoninega soka.

Shirley Temple 

Shirley Temple je klasična brezalkoholna pijača, ki je priljubljena že desetletja. Je sladek in živahen koktajl, ki je kot nalašč za otroke in odrasle, ravno tako pa je enostaven in hiter za pripravo. Izberite srednje velik kozarec in ga napolnite z 250 ml limonade, 25 ml (2 žlici) grenadina in 12 ml (1 žlica) pomarančnega soka. Dobro premešajte in okrasite s pomarančno lupinico in češnjo.

Virgin Mary 

Če imate radi Bloody Mary, boste uživali tudi v njeni brezalkoholni različici. Shaker do polovice napolnite s kockami ledu. Dodajte 100 ml paradižnikovega soka, malo limoninega soka, 2 kapljici tabaska, žličko Worcestershire omake in sol. Pretresite in postrezite v visokem kozarcu z vejico zelene in limonino lupinico.

Style. Več novic