Kakšne so razlike med BB, CC in DD kremo?

18. oktober 2023

Kakšne so razlike med BB, CC in DD kremo?

18. oktober 2023
Foto: Instagram
Kakšne so razlike med BB, CC in DD kremo?

Kakšne so razlike med BB, CC in DD kremo?

18. oktober 2023
Foto: Instagram

Razkrivamo, čemu služijo, kakšne so te razlike in najbolj pomembno – kako jih uporabljati.

Obaravane kreme so že nekaj časa izjemno priljubljene med pripadnicami ženskega spola. BB, CC in DD kreme zagotavljajo drugačno vrsto nege, zaradi česar je treba izbrati tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam. A katero?

Vsaka od njih se lahko pohvali z odličnimi učinki za kožo, kot so vlaženje, prekrivanje manjših nepravilnosti in učinek enakomerne polti. Vendar pa med njimi kljub vsemu obstaja veliko razlik. Razkrivamo, kakšne.

Foto: Pexels

BB krema: lepotni balzam

BB kreme so se prvič pojavile na azijskem trgu in hitro postale priljubljene v Ameriki ter kasneje v Evropi. BB kreme veljajo za izboljšano različico obarvane kreme, ker imajo veliko lažjo teksturo in naraven videz tekoče podlage. Poleg prekrivanja manjših nepravilnosti, delujejo kot podlaga, vlažijo kožo, poenotijo polt in ščitijo pred škodljivimi sončnimi žarki.

Izberite tisto, ki ima ustrezno zaščito pred soncem, saj jo tako lahko nosite ves dan. Zelo pomembno je, da po čiščenju obraza najprej nanesete vlažilno kremo in šele zatem BB kremo – samostojno ali v kombinaciji s tekočim pudrom. Od vseh “abecednih” krem BB najmanj prekriva nepravilnosti na koži in je idealna izbira za mlajše ženske.

Foto: Instagram

CC krema: barvno popravljanje ali barvna korekcija

Razlika med BB in CC kremo je zelo majhna. Na embalaži običajno piše, da pričara “enakomerno barvo obraza”, kar pomeni, da so ti proizvodi namenjeni predvsem za zmanjševanje rdečice ali razbarvanje, tako da CC kreme veliko bolje prekrivajo poškodbe na koži. Ta krema se lahko nanese samostojno ali kot podlaga pod tekočim pudrom.

Foto: Pexels

DD krema: vsakodnevna zaščita ali zaščita življenja

DD krema predstavlja hibrid različice BB in CC kreme, kar pomeni, da ima vse prednosti ene in druge ter še močnejše anti-age učinke. Te so najbolje vidni z redno uporabo, saj DD krema zmanjšuje pore, videz drobnih gubic in zagotavlja svežo in bolj enakomerno polt. 

Podobno kot BB in CC, ima tudi DD krema odličen način nege, saj hidrira in ščiti kožo pred zunanjimi poškodbami. Prav tako se lahko uporablja kot podlaga za puder, še posebej če želite večjo prekritost.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic