Aperol je eden najbolj priljubljenih aperitivov in tokrat smo pripravili recept za sladoled, ki je slajša različica koktajla Aperol Spritz. Recept za sladoled kakopak vsebuje mlečne izdelke, v kolikor pa želite namesto sladoleda uživati v okusu sorbeta, pa namesto mlečnih sestavin dodajte veliko ledu in sestavine zmiksajte v mešalniku.
Sestavine:
- 1 velika pomaranča
- 250 gramov sira maskarpone
- 250 gramov kremnega sira
- 70 ml svežega pomarančnega soka
- 50 ml aperitiva Aperol
- 5 žlic medu
- 1 žlička naribane pomarančne lupine
- pomarančna lupina in sveža meta za okras
Postopek:
- Olupite pomarančo in jo dajte v veliko skledo. Olupite jo tako, da obdržite obe polovici pomaranče, ki bosta kasneje služili kot lonček. Če želite slajši okus, izberite le meso pomaranče brez vseh ovojev.
- Dodajte maskarpone, kremni sir, pomarančni sok, Aperol, med pomarančno lupino. Vse sestavine dodobra zmešajte z mešalnikom. Maso naložite v prazne pomarančne lupine in postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur.
- Pred serviranjem dodajte še nekaj pomarančne lupinice in okrasite z lističi mete ter uživajte v sladko-grenkem, rahlo alkoholnem okusu.