Gre za sladoledno torto Snickers, ki je narejena iz samih zdravih sestavin in je fenomenalnega okusa. “To torto smo ustvarili na željo ene izmed naših bralk, ki si je zaželela bolj zdravo različico njenega najljubšega sladoleda – Snickersa.
Rezultat je bil veličasten, upamo, da se bodo vsi ljubitelji arašidov in čokolade zaljubili v to sladico tako strastno kot mi,” sta o receptu povedala avtorja knjige Veganski sladoled Viripi Mikkonen in Tuulia Talvio.
Sestavine (za 6 oseb):
Sladoled
- 1 pločevinka (400 ml) polnomastnega hladnega kokosovega mleka,
- 3 zrele banane,
- 1/2 skodelice (120 ml) arašidovega masla,
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta,
- pest surovih arašidov,
- ščepec morske soli.
Sloj s karamelo
- 1/2 skodelice (120 ml) arašidovega masla,
- 10 svežih datljev brez koščic,
- 4 žlice ekstra deviškega kokosovega olja,
- 1/2 skodelice (160 ml) polnomastnega kokosovega mleka,
- 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta,
- ščepec morske soli
- čokoladna glazura,
- grobo sesekljani lešniki za okras.
Priprava:
- Pekač 9×19 cm obložite s peki papirjem.
- Odprite pločevinko kokosovega mleka in ga zlijte v blender.
- Dodajte banane, arašidovo maslo in vaniljo ter zmešajte do gladkega. Zmes prelijte v pripravljeni model.
- V majhni skledi zmešajte arašide in sol ter vse skupaj potresite po sladoledu.
- Sestavine za karamelno plast dajte v blender in zmešajte do gladkega. Po potrebi dodajte malo vode, da dobite konsistenco gladkega karamelnega preliva. S približno polovico preliva prelijte sladoled, ostalo pustite ob strani.
- Model postavite v zamrzovalnik za približno 3 ure oziroma dokler se ne strdi.
- Sladoled vzemite iz modela in ga položite na servirni krožnik. Preostanek karamelnega preliva prelijete po torti, čez pa zlijte še čokoladno glazuro in potresite z grobo mletimi lešniki.
- Pustite, da torta nekaj časa počiva, da jo boste lažje rezali, nato pa postrezite in uživajte!