Slovenska oblikovalka izdala kolekcijo, ki so jo navdihnili glasbeniki

24. julij 2023

Slovenska oblikovalka izdala kolekcijo, ki so jo navdihnili glasbeniki

24. julij 2023
Foto: By Alja Horvat
Slovenska oblikovalka izdala kolekcijo, ki so jo navdihnili glasbeniki

Slovenska oblikovalka izdala kolekcijo, ki so jo navdihnili glasbeniki

24. julij 2023
Foto: By Alja Horvat

Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat ponosno razkriva svojo tretjo kolekcijo. Linija prikazuje paleto živahnih potiskov, ki jih je navdihnila nostalgična privlačnost 60. in 70. let.

Kolekcija vsebuje štiri potiske, od katerih je vsakega navdihnila pesem. Ta ponavljajoča se tema v njenih zbirkah dodaja očarljivo razsežnost njenemu delu, s potiski in imeni, ki se poklanjajo ikoničnim pesmim.

Time – navdihnjena po ikonični pesmi Pink Floyd

Tako kot besedilo raziskuje minevanje časa, ta vzorec povzema hrepenenje po trenutkih in spominih.
Ko postajamo starejši, se zavedamo, da moramo izkoristiti vsak minljiv trenutek.

“Time” je tudi preoblikovano delo, prvotno ustvarjeno za Aljino samostojno razstavo. S ponovno uvedbo tiska v tej zbirki slavi moč ponovne interpretacije in neskončnih možnosti.

Marianne – poimenovana po pesmi Leonarda Cohena “So Long Marianne”

“Marianne” je kombinacija umetnosti in nostalgije, navdihnjena z brezskrbnim duhom, ki je definiral obdobje ljubezni, miru in samoizražanja.

Ta vzorec čudovito zajame bistvo 70. let s cvetličnim motivom, vzbuja občutek svobode, optimizma in veselja ob sprejemanju samega sebe. “Marianne” je oda svobodnim dušam in povabilo na potovanje v preteklost.

Sweet Thing – poimenovana po pesmi Vana Morrisona

“Sweet Thing” je vzorec, ki ima posebno mesto v Aljinem srcu in pooseblja zgodbo o spominih, preživetih na babičinem vrtu.

Tako kot pesem je tudi ta tisk oda ljubezni, ki zajema trenutke čistega veselja in očaranosti. Njegove živahne barve in razgibani vzorci povzemajo bistvo večne poletne romantike.

A Hazy Shade of Winter – poimenovana po pesmi Simona & Garfunkela

“A Hazy Shade of Winter” je svojo pot začel kot cvetlični vzorec, ustvarjen, da zajame bistvo in mračnost zimske sezone (vendar s pozitivnim in toplim pridihom).

Ta potisk uteleša duh preobrazbe, podobno kot letni časi sami. Grafika, ki je bila prvotno ustvarjena za Aljino samostojno razstavo, je naletela na izjemno pozitiven odziv obiskovalcev, zato se je odločila, da jo vključi tudi v jesensko/zimsko kolekcijo.


S poudarkom na trajnosti in premišljenih proizvodnih praksah By Alja Horvat deluje po principu “made to order”, kar znatno zmanjša potencialne odpadke, povezane z neprodanimi presežnimi zalogami. Ta pristop zagotavlja, da je vsako oblačilo izdelano skrbno in namensko ter strankam ponuja edinstveno in okolju odgovorno modno izkušnjo.

Nova kolekcija je na voljo za nakup na njeni spletni strani, cene pa se gibljejo od 60 do 190 evrov, s čimer je Aljina edinstvena in trajnostna moda dostopna posameznikom, ki cenijo kakovost in ozaveščeno potrošnjo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic