Ta nova prihajajoča serija vam bo pomagala umreti

12. april 2022

Ta nova prihajajoča serija vam bo pomagala umreti

12. april 2022

Nov resničnosti šov z naslovom Nežna umetnost švedskega smrtnega čiščenja bo ljudi pripravljala na smrt.

NCB-jeva pretočna platforma Peacock se je odločila sodelovati z Amy Poehler za novo resničnostno serijo, ki bo sledila ljudem, ki se pripravljajo na svojo smrt. Slavna komičarka bo pripovedovala zgodbe, sodelovala pa bo tudi pri produkciji.

Šov z naslovom Nežna umetnost švedskega smrtnega čiščenja bo sledil “švedskemu smrtnemu čiščenju”, pri čemer gre za postopek, v katerem iz doma odstranimo vse nepotrebne stvari in kramo, ter ga uredimo tako, kot bi ga želeli zapustiti, ko umremo.

Več o švedskem smrtnem čiščenju preberite tukaj.

Amy Poehler (Foto: Profimedia)

“V seriji bodo gledalci popeljani na iskreno in čustveno popotovanje, ko bodo opazovali, kako vsakdanji ljudje premagujejo svoje najhujše strahove in odkrivajo, kdo so v resnici,” je razložil Rod Aissa iz NBCUniversal in dodal:

“Upamo, da bo naša sočutna in dinamična serija sprožila pogovor v vsakem gospodinjstvu in razbila stigmo umrljivosti in težke realnosti izpuščanja stvari iz našega življenja.”

Margareta Magnusson (Foto: Profimedia)

Idejo dobili pri knjigi švedske pisateljice

Oddaja bo temeljila na istoimenski uspešnici Margarete Magnusson iz leta 2018, ki bo pri seriji sodelovala kot izvršna producentka. Njena knjiga Nežna umetnost švedskega smrtnega čiščenja: Kako se je znebiti in vašo družino rešiti pred kramo opisuje, kako se je sama posvetila čiščenju hiše in odstranjevanju krame in šare, ki jo je nabirala celo življenje.

Komičarka Amy Poehler je ob tem dejala, da se zelo veseli tega projekta, saj nas “švedsko smrtno čiščenje opominja, naj se osredotočimo na tisto, kar je resnično pomembno.”

Novica o šovu je prišla ravno v času, ko se Kanada pripravlja na to, da postane ena izmed redkih držav na svetu, ki dovoljuje medicinsko pomoč pri umiranju.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic