Tako je nekoč priljubljeni DJ Bobo videti danes!

13. november 2023

Tako je nekoč priljubljeni DJ Bobo videti danes!

13. november 2023
Foto: Instagram
Tako je nekoč priljubljeni DJ Bobo videti danes!

Tako je nekoč priljubljeni DJ Bobo videti danes!

13. november 2023
Foto: Instagram

Očitno je padel v eliksir mladosti, ker je videti natanko tako, kot pred petindvajsetimi leti.

Odpotujmo nazaj v tisti čas … Pisalo se je leto 1998 in iz naših glasbenih stolpov se je razlegala pesem Love Is All Around. V rokah smo držali daljinec od televizorja in se pretvarjali, da je naš mikrofon, ter na glas prepevali besedilo, od katerega smo v resnici razumeli samo nekaj besed. Divje smo plesali po stanovanju, medtem ko nas je z vseh štirih sten naše sobe s posterjev iz nekdaj zelo priljubljene nemške revije Bravo opazoval DJ Bobo. Ah, nostalgija …

DJ Bobo je bil pomemben del našega otroštva in verjeli ali ne, petindvajset let kasneje še vedno uspešno ustvarja svojo glasbeno kariero.

Foto: Profimedia

Njegovo pravo ime je Peter René Baumann in prihaja iz Švice. V svoji karieri je prodal 14 milijonov plošč po vsem svetu in izdal 12 studijskih ter več kompilacijskih albumov.

Izdal je tudi 34 singlov, od katerih so nekateri dosegli visoke lestvice ne le v nemško govorečih državah, temveč tudi na drugih evropskih državah.

Njegov prvi veliki hit je bil singel Somebody Dance With Me, pri katerem si je glasbo izposodil iz Rockwellove Somebody’s Watching Me. Na glasbene lestvice se je povzpel še s komadi Keep on Dancing, Take Control, Everybody, Freedom in Pray.

Foto: Profimedia

Čeprav je njegova priljubljenost ob začetku novega tisočletja pri nas upadla, DJ Bobo ni nehal ustvarjati. Svoj zadnji album je izdal leta 2018 in se tudi z njim povzpel na vrhove švicarskih lestvic.

Prav tako ima še danes koncerte po različnih koncih Evrope. Nam najbližje je bil letos septembra v Budimpešti, za naslednje leto pa že obljublja nove datume svojih nastopov. Bodite pozorni in morda ga ulovite kje v naši bližini ter na nepozabnem koncertu obudite nostalgične spomine na brezskrbno mladost.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic