To bo vaš novi najljubši način za pripravo krompirja

05. avgust 2024

To bo vaš novi najljubši način za pripravo krompirja

05. avgust 2024
Foto: Pexels
To bo vaš novi najljubši način za pripravo krompirja

To bo vaš novi najljubši način za pripravo krompirja

05. avgust 2024
Foto: Pexels

Obstaja sto načinov za pripravo krompirja, a tokrat predstavljamo recept, ki bo gotovo postal vaš najljubši.

Kadar želimo pripraviti krompir kot prilogo ob mesu ali ribi, običajno posežemo po kuhanem, ocvrtem, pečenem ali v obliki pireja, danes pa ciljamo na popolnoma drugačen recept, ki ga sigurno še niste preizkusili.

Sestavine:

  • 5 srednjih ali 8 majhnih krompirjev,
  • 1 žlica masla, 
  • sol,
  • zelišča in začimbe po okusu

Priprava:

Trik je v sami pripravi. Krompir morate namreč pripraviti v dveh korakih. Najprej je treba krompir dobro oprati in ga z lupino skuhati na tradicionalen način, tako da ga kuhamo v loncu slane vode 20 ali 30 minut, odvisno od velikosti krompirja. 

Ko je krompir kuhan, odstranite morebitne nečistoče in ga narežite na večje kose, ne da bi odstranili lupino. V ponev na zmernem ognju dodajte žlico masla in enako količino oljčnega olja. Olje bo pomagalo preprečiti, da bi se maslo zažgalo. Dodamo kuhan krompir in previdno premešamo, ter ga v ponvi nekaj minut dušimo na mešanici masla in oljčnega olja, da navzven postane hrustljav. 

Foto: Pexels

Končni pridih so začimbe po vaš okusu, ki bodo dale temu receptu še osebno noto. 

H krompirju se prilega origano, timijan, rožmarin ali bazilika, če pa imate radi tradicionalne okuse, receptu dodajte česen in peteršilj.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic