To je ekskluzivna aplikacija, kjer slavni in bogati iščejo ljubezen

23. avgust 2023

To je ekskluzivna aplikacija, kjer slavni in bogati iščejo ljubezen

23. avgust 2023

Gre za ultra-ekskluzivno aplikacijo za zmenke, na kateri ljubezen iščejo tako bogati kot tudi slavni – uporabljal jo je celo Ben Affleck.

Aplikacija Raya je na prepoznavnosti pridobila leta 2021, kot je na TikToku ena izmed uporabnic objavila, da jo je, potem ko ga je na aplikaciji odstranila, kontaktiral Ben Affleck. Čeprav pristnost videoposnetka ni jasna, je TikTok, ki si ga je ogledalo več kot 4,9 milijona uporabnikov, spodbudil zanimanje za Rayo in kaj točno pomeni biti član ekskluzivne platforme.

@nivinejay Sorry Ben 🥺🥱 #raya #benaffleck #dating #fyp ♬ original sound – Amir Yass

Kaj je Raya?

Za razliko od aplikacij za zmenke kot sta Bumble ali Tinder, članstvo v Rayi ni tako preprosto kot le ustvarjanje profila – zahteva namreč, da zainteresirani uporabniki oddajo vlogo.

“Ko so prijave poslane, se postavijo v čakalno vrsto in se nenehno pregledujejo,” piše v opisu aplikacije v trgovini z aplikacijami. “Status prosilca se lahko kadar koli spremeni iz ‘na čakalni listi’ v ‘sprejet’.”

Foto: Raya

Vendar pa prijava prav tako ne zagotavlja sprejetja, saj so v skladu z aplikacijo kandidati “ocenjeni na podlagi algoritemskih vrednosti in mnenj več sto članov komisije, razširjenih po vsem svetu,” pri čemer spletno mesto dodaja, da lahko odločitve o sprejetju trajajo od “dneva do nekaj mesecev.”

Glede tega, kaj aplikacija, ki jo domnevno uporabljajo zvezdniki, išče pri prosilcih, Raya pravi, da njen večplastni prijavni postopek zagotavlja, da vsak novi član “naredi našo skupnost bolj raznoliko in dinamično”.

Platforma za zmenke je tudi zelo stroga glede vedenja, ki je dovoljeno v aplikaciji, pri čemer spletno mesto navaja, da bo Raya odstranila člane, ki ne upoštevajo naših preprostih pravil “spoštovanja, zaupanja in zasebnosti”.

Foto: Unsplash

“Poleg tega si pridržujemo pravico, da prekinemo ali odstranimo katero koli članstvo, za katerega menimo, da ne krepi več naše skupnosti,” dodaja spletno mesto.

Kakšen je postopek prijave?

Rayin postopek prijave se začne s preprostimi vprašanji, kot so vaše ime, ime vašega profila na Instagramu in navedba področja, na katerem delate. Aplikacija nato prosi potencialne člane, da dodajo priporočilo, pri čemer aplikacija zahteva: “Prosimo, izberite enega ali več članov Raye, ki lahko zasebno podpirajo vašo prijavo.”

Po besedah Raye je ta korak sestavni del, saj je “povezava z našo skupnostjo najpomembnejši dejavnik, ki ga obravnava naš odbor za pregled”. Glede vloge članov odbora pri odločanju Raya pravi, da jih vprašajo, ali bi posameznika povabili na intimno večerjo, da bi ustvarili večer, poln “zanimivih, živahnih in spoštljivih pogovorov.”

Foto: Unsplash

Platforma za zmenke tudi dodaja, da ne sprejema prijav od oseb, mlajših od 18 let, niti od posameznikov, ki prikazujejo upodobitve sovraštva, rasizma, ustrahovanja, fanatizma ali nespoštovanja ali nasilja do drugega.

Raya prav tako ne sprejema prosilcev, “ki neprestano in pretirano prikazujejo svoje bogastvo,” pri čemer aplikacija pojasnjuje: “Koliko veliko ali malo denarja ima nekdo, ni valuta v Rayi.”

Na splošno Raya sprejme le osem odstotkov prosilcev, poroča Insider, pri čemer naj bi čakalni seznam aplikacije štel približno 100.000 prijav.

Foto: Unsplash

Kdo je na Rayi?

Po poročanju The Cuta poklicni športniki predstavljajo velik del Rayinih uporabnikov, prav tako “modeli, profesionalni plesalci, na njej je tudi nek lepotni guru z YouTuba, oblikovalec blagovne znamke uličnih oblačil, ki jo je populariziral Kanye West, in celo najstniški slavni kuhar.”

Drew Barrymore naj bi aplikacijo preizkusila v preteklosti, pri čemer je igralka med nastopom v oddaji Watch What Happens Live with Andy Cohen razkrila, da je med poskusom Raye videla “veliko” znanih kolegov – vendar na splošno ni imela najboljše izkušnje.

“Tudi ni mi šlo dobro,” je rekla in dodala: “Dali so me na čevelj in nisem se ujemala z nikomer. Moji prijatelji so mi dali ta napihnjen občutek lažnega zaupanja. Rekli so: ‘Moraš poskusiti. Odlično ti bo šlo.’ Bilo je grozno.”

Aplikacija, ki je bila predstavljena leta 2015, naj bi med svoje člane štela tudi znane osebnosti, vključno s Channingom Tatumom, Amy Schumer in Trevorjem Noahom.

V aplikaciji so tudi ljudje, ki niso slavni, saj aplikacija obljublja, da lahko umetniki, modeli, direktorji založb in drugi v kreativnih panogah dobijo dostop do ekskluzivne platforme.

Kar se tiče tega, ali je bil Affleck dejansko na Rayi, je Diane Sawyer med nastopom v oddaji Good Morning America leto prej povedal, da ni na nobeni aplikaciji za zmenke. “Poznam ljudi, ki so na njih in se zabavajo, ampak ne jaz. Rad bi imel odnos, ki bi bil globoko pomenljiv in bi mu bil lahko globoko predan,” je dejal takrat.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic