A ne pozabite, da obstaja možnost, da bodo zaradi tega slastnega prigrizka gostje pri vas še večkrat kot sicer. Česnov kruh vsi dobro poznamo, vendar je ta recept gurmanska nadgradnja povsem običajnega kruha s česnovim maslom.
Postrežete ga lahko za vsak priložnost in z najrazličnejšimi prilogami, a vam garantiramo, da bo jed kljub ostalim dobrotam osrednja zvezda obložene mize.
Sestavine:
- 1 hlebček ciabatte ali druge oblike kruha,
- 170 gramov nesoljenega masla,
- 12 strokov česna narezanih na tanke rezine,
- oljčno olje,
- 3 žlice drobnjaka,
- lupina 1 limone,
- 1/3 skodelice parmigiano reggiana (naribanega in toliko, kolikor želite za posip),
- 2 žlici bele miso paste,
- 1 žlička rdeče paprike v prahu,
- sol z začimbami po vašem okusu.
@foodmymuse BEST Garlic Bread 🫶🏻✨ you’ll have to trust me on this. The secret is the crispy garlic, complete elevates the classic by adding texture. Tip: always start by frying the garlic in cold oil so it crisps evenly. Remove the garlic while very pale golden, it will continue crisping up as it cools and it burns easily. Ingredients: * 1 ciabatta loaf (sliced in half). * 6 oz unsalted butter. * 12 cloves garlic (thinly sliced). * Olive oil. * 3 tbsp chives. * 1 lemon (zest). * 1/3 cup parmigiano reggiano (grated and as much as you like for topping). * 2 tbsp white miso paste. * 1 tsp crushed red peppers. * seasoned salt to taste. Directions: 1. Add the garlic to a pan and coat in olive oil. Turn heat up to medium high for 1 min and lower to low heat, let them get to a pale golden color watching them closely. Let them sit on a paper towel. 2. Spoon a bit of that garlic oil onto the ciabatta slices and bake at 350F for 5-7 min. 3. Chop the garlic until desired size. 4. Combine the butter, miso, zest of 1 lemon, garlic, chives, seasoned salt, parm and crushed peppers. Mix well. 5. Divide the butter onto the ciabatta slices and spread. Add lots of parm and cover with foil. 6. Bake at 350F for 10 min. Remove foil and bake another 10 min or until slightly golden. #garlicbread #crispygarlic #garlicbutter #cheesybread #delicious ♬ original sound – Nadia Aidi
Priprava:
- V ponev dodajte česen in oljčno olje ter česen dobro prekrijte z oljem. Segrevajte na srednje visoki temperaturi 1 min in nato zmanjšajte na nizko temperaturo, da dobi česen bledo zlato barvo, pri tem pa ga pozorno opazujte.
- Popečen česen odložite na papirnato brisačko.
- Z žlico česnovega olja namažite rezine kruha in jih 5-7 min pecite v pečici pri 180 stopinjah.
- Česen sesekljajte do želene velikosti.
- Zmešajte maslo, miso, lupino ene limone, česen, drobnjak, začinjeno sol, parmezan in papriko v prahu. Dobro premešajte.
- Maslo namažite na rezine pečenega kruha, dodajte veliko parmezana in pokrijte s folijo.
- Pecite pri 180 stopinja približno 10 minut, nato odstranite folijo in jih pecite še 10 min ali dokler ne postanejo rahlo zlate barve.
Nasvet: česen vedno najprej prepražite na hladnem olju, da se enakomerno hrustljavo zapeče. Česen odstranite, ko je zelo bledo zlat, saj se bo med ohlajanjem še naprej hrustljavo cvrl, poleg tega pa se zlahka zažge.
Če obožujete česen iz pečice, ga najprej popecite v stroku zavitega v foliji in prelitega z olivnim oljem.