To je popolna poletna sladica, ki ima okus po tropskem koktajlu

15. julij 2024

To je popolna poletna sladica, ki ima okus po tropskem koktajlu

15. julij 2024
Foto: Instagram @leaneen.nina
To je popolna poletna sladica, ki ima okus po tropskem koktajlu

To je popolna poletna sladica, ki ima okus po tropskem koktajlu

15. julij 2024
Foto: Instagram @leaneen.nina

Če iščete popolno sladico za vroče poletne dni, je torta Pina Colada prava izbira. Ta vas bo s svojim eksotičnim okusom več kot navdušila.

Poletje je čas, ko si želimo osvežitve in sprostitve ob poletnih koktajlih. Pina Colada, z mešanico ananasa, kokosa in ruma, je klasična izbira, ki navdušuje s svojim tropskim okusom. Če uživate v tej pijači, potem boste zagotovo oboževali torto Pina Colada, ki prinaša vse te čudovite okuse v obliki sladice.

Zakaj poskusiti to torto?

S sočnimi koščki ananasa, kremasto plastjo kokosa in rahlim pridihom ruma je ta torta popolna za poletne zabave, rojstne dneve, piknike ali kot osvežitev po dolgem dnevu. Poleg tega je preprosta za pripravo, kar pomeni manj časa v vroči kuhinji in več časa za uživanje v poletju.

Sestavine:

250 g mletih piškotov (npr. petit beurre)
100 g masla
1 pločevinka (400 ml) kondenziranega mleka
200 ml kokosovega mleka
200 g kremnega sira
1 skodelica svežega ananasa, narezanega na majhne koščke
2 žlici ruma (po želji)
200 ml sladke smetane
50 g sladkorja v prahu
Kokosov čips ali koščki svežega kokosa za posip

Postopek:

1. Zmešajte mlete piškote in stopljeno maslo, dokler ne dobite enakomerne zmesi. Zmes pritisnite na dno tortnega modela (premer 22-24 cm) in poravnajte z žlico. Postavite v hladilnik, da se strdi.

2. V veliki skledi z mešalnikom mešajte kondenzirano mleko, kokosovo mleko in kremni sir, dokler ne nastane gladka zmes. Dodajte sveže koščke ananasa in rum (če ga uporabljate) ter rahlo premešajte.

3. V drugi skledi stepite sladko smetano in sladkor v prahu, dokler ne dobite čvrste stepene smetane. Nežno jo vmešajte v mešanico s kondenziranim mlekom in kremnim sirom, dokler se vse dobro ne poveže.

4. Kremno zmes prelijte čez piškotno podlago v pekaču in poravnajte površino. Torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč, da se strdi.

5. Pred serviranjem torto potresite s kokosovim čipsom ali svežimi koščki kokosa. Pa dober tek!

Style. Več novic