To je razlog, da boste želeli novo posteljnino

17. julij 2024

To je razlog, da boste želeli novo posteljnino

17. julij 2024
Foto: Instagram @theaestheticroutine
To je razlog, da boste želeli novo posteljnino

To je razlog, da boste želeli novo posteljnino

17. julij 2024
Foto: Instagram @hannaschonberg

Kaj je bolj prijetnega, kot se zvečer sveži potopiti v razkošno in mehko posteljnino? In če pri izboru posteljnine veste, da ste storili nekaj za okolje, še toliko bolje!

JYSK je ta mesec v vseh svojih trgovinah po svetu predstavil rjuhe iz tkanine, ki predstavlja bolj trajnostno alternativo običajnemu bombažu. Narejene so iz 35 % lyocella, materiala, je narejen iz lesne mase iz trajnostno upravljanih gozdov, v tem primeru evkaliptusa.

Foto: JYSK

Zakaj je ta material okolju veliko bolj prijazen? Pri proizvodnji se uporablja nestrupeno topilo v zaprtem sistemu, kar zmanjšuje emisije in onesnaževanje ter zahteva manj vode in kemikalij v primerjavi z bombažem.

Ekološke prednosti lyocella

Lyocell je biološko razgradljiv trpežen material primeren za kompostiranje, zaradi česar je okolju prijazna in kakovostna alternativa tradicionalnim tekstilnim vlaknom.

Tkanine narejene iz lyocella so gladke in mehke na dotik, imajo dobro zračnost in zagotavljajo dolgotrajno obstojnost, zaradi česar so idealne za vsakodnevno uporabo.

Foto: JYSK

“Eden od naših fokusov so surovine, ki jih uporabljamo za naše izdelke, in vedno iščemo nove, bolj trajnostne različice. Lyocell je zanimiva alternativa bombažu, saj je v proizvodnem procesu uporabljena manjša količina vode kot pri proizvodnji bombaža. Naši kupci lahko sedaj najdejo rjuhe z lyocellom v treh serijah VANJA, VIVIAN in EDITH,” pravi Berit Stokholm Christiansen, Senior Category Managerka pri JYSK.

Zavezanost trajnosti

Poleg uvedbe rjuh z Lyocellom ima znamka JYSK v svoji ponudbi že recikliran bombaž in je hkrati član največje svetovne pobude za bolj trajnosten bombaž Better Cotton. S pomočjo te pobude se proizvajalci bombaža izobražujejo o bolj trajnostni proizvodnji z manjšo uporabo vode in pesticidov.

Foto: JYSK

Vse to sledi JYSK-ovi obljubi, da bodo do konca leta 2024 njihovi izdelki iz bombaža in lesa narejeni iz bolj trajnostnih virov.

Style. Več novic