To je razlog, da chefi v jedeh uporabljajo arašidovo maslo

18. junij 2024

To je razlog, da chefi v jedeh uporabljajo arašidovo maslo

18. junij 2024

Arašidovo maslo daje jedem gostoto in kremoznost, nanj prisegajo tudi številni znani kuharji.

Arašidovo maslo je zelo raznoliko živilo in je eden najbolj priljubljenih namazov. Arašidovo maslo je veliko več kot okusna poslastica, ki jo mnogi (predvsem Američani) uživajo na toastu skupaj z marmelado.

Foto: Unsplash

Tudi pri nas vse bolj priljubljen namaz daje globino okusa ocvrtim jedem, je odlična osnova za številne omake. Lahko ga uporabite tudi za zgostitev juh in enolončnic. Mnogi slavni kuharji, vključno z Jamiejem Oliverjem, pripravljajo številne recepte, pri katerih uporabljajo arašidovo maslo v več kot le sladicah.

Zakaj uporabljati arašidovo maslo pri kuhanju?

Arašidovo maslo je poleg tega, da ga je zelo raznoliko, tudi zelo zdravo živilo. Če ga uživamo v zmernih količinah, je arašidovo maslo odličen vir beljakovin, zdravih maščob in vitaminov B ter mineralov, kot so magnezij, kalij in železo.

Foto: Unsplash

Ena od prednosti je tudi zelo enostavna priprava, saj ga lahko naredite kar sami. V mešalniku zmešajte arašide, arašidovo maslo in med ter po okusu dodajte sol.

Iz njega lahko na hitro sestavimo zdrav obrok, lahko ga dodate k narezanimi jabolki kot odličen prigrizek, za slajenje in maščobo k zdravim skledam, v solatni preliv ter omako, h kateri se prileže pečen piščanec.

Foto: Unsplash

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic