Restavracija Ane Roš znova med 50. najboljšimi na svetu

06. junij 2024

Restavracija Ane Roš znova med 50. najboljšimi na svetu

06. junij 2024

Slovenska priznana chefinja se je s svojo restavracijo Hiša Franko uvrstila na rep seznama, zasedla je 48. mesto. Bravo!

Na vrh seznama 50. najboljših restavracij na svetu se je uvrstila restavracija Disfrutar iz španske Barcelone. Drugo mesto je zasedla restavracija Asador Etxebarri iz španskega mesta Atxondo, tretje pa restavracija Table by Bruno Verjus iz Pariza. Podelitev priznanj je potekala v Las Vegasu.

Foto: Instagram @anaros40
Foto: Instagram @anaros40

Hiša Franko, ki se nahaja v Kobaridu, je letos zasedla 48. mesto. Lani je bila ta uvrstitev nekoliko višja, zasedla je 32. mesto. Restavracija, ki ima sicer edina v Sloveniji tri Michelinove zvezdice, naj bi strokovnjake navdušili z uporabo lokalnih pridelkov, izpostavili pa so tudi njihov trenutni degustacijski meni.

Meni, ki so ga poimenovali 50 odtenkov rdeče, vključuje jedi, kot so vrtni listi z rjavim maslom, prepeličjim jajcem in alpskim kaviarjem ter kapeleti s črno hruško in topinamburjem.

Foto: Instagram @anaros40

Roševa je Slovenijo na gastronomski zemljevid postavila leta 2017, ko je postala najboljša ženska kuharska mojstrica na svetu. Od tedaj redno prejema priznanja s strani svetovne kulinarične srednje, poleg Hiše Franko pa navdušuje še z restavracijo Jaz ter pekarno v centru Ljubljane.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic