To je rešitev za neukročene, krepaste lase!

29. oktober 2023

To je rešitev za neukročene, krepaste lase!

29. oktober 2023
Foto: Instagram @hannaschonberg
To je rešitev za neukročene, krepaste lase!

To je rešitev za neukročene, krepaste lase!

29. oktober 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Obstajajo učinkovite strategije, ki vam bodo pomagale, da boste lase hitro spravile ‘v red’, ne glede na to, ali imate skodrane ali trmasto ravne lase.

Jesen je tisti letni čas, ki že postreže s prvimi hladnimi, deževnimi in meglenimi dnevi ter na drugi strani s suhim zrakom, ki ga dihamo v objemu doma in je posledica ogrevanja.

Seveda okoljski dejavniki vplivajo tudi na stanje naših las, ki hitro izgubijo lesk, voljnost in prožnost. Da bi lase čim bolj zaščitili, jim moramo zagotoviti pravilno nego. Ponujamo vam nekaj koristnih nasvetov.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Razumite svoj tip las

Preden lahko učinkovito ukrotite neobvladljive lase, je ključnega pomena, da razumete svoj tip las. Vrste las lahko na splošno razdelimo na ravne, valovite ali skodrane. Vsaka vrsta ima svoje edinstvene izzive in pri negi zahteva posebne tehnike. Če poznate svoj tip las, boste lažje izbrali prave izdelke in metode oblikovanja.

Redno uporabljajte balzam za lase

Uporaba balzama je bistven korak v vsaki rutini nege las, še posebej za neobvladljive lase. Kakovosten balzam pomaga obnoviti vlago, zaradi česar so vaši lasje bolj voljni. Poiščite balzame, ki so zasnovani za vaš specifični tip las, in razmislite o uporabi globinske negovalne nege enkrat na teden za dodatno povečanje vlažnosti.

Čudežna krema za ukrotitev las

Linija Keune Lumi Coat je popolna izbira za prvi korak pri oblikovanju vsake pričeske, ki jo želite ustvariti. Da boste resnično nahranili svoje lase, po umivanju na lase nanesite Lumi Coat Supreme Cream, gelu podobno kremo, ki preobrazi tudi najbolj zahtevne lase. Vlažilna formula bo naredila lase do dvakrat bolj gladke in 91 odstotkov bolj negovane.

Foto: Profimedia

Izogibajte se pretiranemu umivanju las

Pogosto umivanje lahko lasem odstrani naravna olja, kar povzroči suhost in kodranje las. Lase si umivajte vsake 2-3 dni ali po potrebi. Če imate skodrane lase, lahko z naslednjim umivanjem počakate še dlje.

Uporabljajte glavnik s širokimi zobmi ali prste

Ko so vaši lasje mokri, so najbolj ranljivi za poškodbe. Z glavnikom s širokimi zobmi ali prsti nežno razčešite lase, začnite pri konicah in nadaljujte navzgor. Izogibajte se uporabi krtače na mokrih laseh, saj lahko povzroči lomljenje las.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Investirajte v kakovostne izdelke

Kakovostni pripomočki za oblikovanje lahko bistveno spremenijo neukrotljive lase. Investirajte na primer v visokokakovosten sušilnik za lase z nastavitvijo toplote in nastavkom difuzorja za kodraste lase. Dober likalnik ali kodralnik vam prav tako lahko pomaga doseči želeni videz z minimalnimi poškodbami.

Izberite prave izdelke za nego las

Izbira pravih izdelkov za lase je ključnega pomena za obvladovanje neobvladljivih las. Poiščite šampone, balzame in izdelke za oblikovanje, ki so posebej oblikovani za vaš tip las.

Za obnovo suhih in poškodovanih las je odlična Keune Lumi Coat Supreme krema, ki z inovativno formulo ustvarja zaščitno plast in varuje lase pred nadaljnjimi poškodbami. Lasje so tako dvakrat bolj gladki in do 91 odstotkov bolj negovani. Obnovljenim lasem povrne naravni sijaj, ti so tako zaščiteni pred morebitnimi poškodbami in toploto orodij za oblikovanje do 230°C.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Previdno toplotno oblikovanje

Čeprav so pripomočki za oblikovanje lahko v veliko pomoč, lahko prekomerna vročina povzroči poškodbe. Pred uporabo katerega koli vročega orodja vedno uporabite razpršilo za zaščito pred toploto in poskusite omejiti toplotno oblikovanje na nekajkrat na teden. Kadar je to mogoče, izberite nižje nastavitve toplote in lasem privoščite redne odmore od toplotnega oblikovanja.

Oblikujte lase v kitke

Kitke, kite in čop lahko pomagajo ohraniti neukrotljive lase pod nadzorom, hkrati pa zmanjšajo izpostavljenost okoljskim dejavnikom, ki lahko povzročijo njihove poškodbe. Pazite le, da speti lasje ne bodo pretesni, saj lahko zlomijo lase.

Redno striženje

Redno striženje je bistvenega pomena za ohranjanje zdravih in obvladljivih las. Striženje konic las pomaga preprečiti cepljenje in lomljenje, zaradi česar je lase lažje oblikovati.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic