To se zgodi, ko začnete poslušati svojo intuicijo!

11. april 2024

To se zgodi, ko začnete poslušati svojo intuicijo!

11. april 2024
Foto: Instagram @ninakolarofficial
To se zgodi, ko začnete poslušati svojo intuicijo!

To se zgodi, ko začnete poslušati svojo intuicijo!

11. april 2024
Foto: Instagram @ninakolarofficial

Intuicija, ’tisti občutek v želodcu’ ali ‘šesti čut’ oziroma ‘notranji glas, ki nam šepeta’, marsikateri psiholog in filozof smatra za osnovno psihološko funkcijo, ki našo percepcijo usmerja na nezaveden način.

Z intuicijo dosežemo svoj potencial, odkrijemo kreativno moč samoizražanja, kar nam dokazujejo številni umetniki, sploh pisatelji in glasbeniki. Vendar intuicija še zdaleč ni omejena le na umetnost; koristno uporabljajo jo tudi znanstveniki, poslovneži in na sploh izjemno uspešni posamezniki, ki imajo to sposobnost, da pravilno ‘razberejo’ sporočilo svoje intuicije ter zaupajo temu slavnemu ‘šestemu čutu’.

Preberite si 5 prednosti oziroma koristi, ki jih boste v življenju hitro občutili kot spremembe na bolje, če boste začeli načrtno razvijati svojo prirojeno intuicijo, če jo boste redno negovali ter ji predvsem – zaupali.

Foto: Instagram @jasminsarakatariina

1. Izboljša se ustvarjalnost

Ko se intuitivni um odpre in se začne svobodno ‘pogovarjati’ z zavednim delom uma, boste opazili, kako se vaš vodnjak polni z iskrivimi mislimi ali pa boste priča pravemu vrelcu idej.

To se zgodi zaradi novo odklenjene sposobnosti za prepoznanje globljih resnic, opažanja vzorcev in življenjske simbolike, ki je vsepovsod okoli nas.

2. Izboljša se samospoznanje

V vaši podzavesti prebiva vaša osebnost, to, kar ste, vaš značaj. Psihologi trdijo, da intuitivne odločitve predstavljajo najbolj neposredno pot do resničnih vas.

Ko se boste naučili prepoznati in upoštevati svojo intuicijo, boste lahko začeli uresničevati svoje resnične, pristne želje in o sebi izvedeli nove stvari.

Foto: Instagram @jasminsarakatariina

3. Sposobni se boste bolje odločati

Študije, ki so jih znanstveniki naredili na uglednem inštitutu Max Planck, dokazujejo, da intuitivne odločitve sprjemamo hitreje in da so subjektivno boljše, kot pa odločitve, ki smo jih zasnovali zgolj v racionalnem delu uma.

Dodali so še ugotovitev, da so tisti, ki aktivno razvijajo intuicijo, sposobni boljših, hitrejših in zase koristnejših odločitev!

5. Izboljša se vam telesno in duševno zdravje

Saj poznate tisti rek: ‘Kakor znotraj, tako zunaj’. Dejstvo je, da krepitev in razvijanje intuicije, skupaj z meditacijo in sprostitvijo prinaša številne koristi tako za naše telo, kot psiho, učinki pa so vsekakor vidni tudi na zunaj.

Foto: Pexels

4. Ima blagodejen učinek na možgane

Zaradi načrtnega razvijanja intuicije se sčasoma opazno izboljša posameznikovo mentalno počutje. Tudi globoka sprostitev in meditacija nas lahko vodita k razvijanju intuicije, dokazano pa pomagata bolnikom z depresijo.

Intuitivno ‘močni’ posamezniki so na splošno srečnejši, čutijo več miru, boljše razumejo samega sebe, bolj zaupajo v svoje odločitve in na splošno čutijo znatno manj stresa.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic