To so modne napake, ki uničujejo vaš stil!

21. december 2023

To so modne napake, ki uničujejo vaš stil!

21. december 2023
Foto: Instagram @weworewhat
To so modne napake, ki uničujejo vaš stil!

To so modne napake, ki uničujejo vaš stil!

21. december 2023
Foto: Instagram @weworewhat

Čas je, da se osvobodite modnih klišejev, ki vas ovirajo pri oblikovanju vašega modnega sloga.

Kadar govorimo o modnih napakah, ne mislimo na tiste najslabše outfite in zgrešene stilske kombinacije. Namesto tega smo se osredotočili na navade, ki slabo vplivajo na vaš slog in vas ovirajo, da se sprostite in popolnoma prepustite modi.

Za vas smo pripravili nekaj najpogostejših modnih napak, ki se jih morate otresti.

Foto: Instagram @alexandrapereira

Nosite retro kose brez modernih detajlov

Vsi vemo, da moda kroži iz sezone v sezono in se posledično vrača, kar pa seveda ne pomeni, da nase navlečete outfit, ki je videti kot iz prejšnjega desetletja, saj s tem tvegate, da ste videti neurejeno in starikavo.

Vam je všeč jopica, ki je bila moderna v 80. letih? V tem primeru pustite pajkice in športne copate doma in se raje odločite za elegantne ozke kavbojke, naravno pričesko in gležnjarje. Ste našli vintage midi krilo? Kombinirajte jo z modernimi detajli, kot je na primer usnjena jakna.

Visoke ženske se izogibate visokim petkam

Verjamemo, da ste to slišali že neštetokrat, vendar moramo ponovno izpostaviti, da je skrajni čas, da se znebite razmišljanja, da nas višina ne dela ženstvene. Samo spomnite se hollywoodskih ‘it’ deklet, ki so zelo visoke in prav zaradi svoje pojave in višine navduševale ljudi po celem svetu. Pomislite na Jenna Lyons, Charlize Theron, Michelle Obama ali Karlie Kloss.

Foto: Instagram @karliekloss

Izogibate se vodoravnim črtam

Verjetno ste že slišali, da vodoravne črte optično razširijo vašo postavo, vendar moramo to takoj zanikati. Res je, da taka obleka deluje popolno na manekenkah, vendar so lahko dobri kroji majic, kril in plašča, okrašeni z vodoravnimi črtami, videti odlično tudi na vseh drugih ženskah.

Osredotočate se samo na eno barvo

Večkrat smo še zapisali, da se morate opogumiti in začeti nositi močne barve. Seveda to ne pomeni, da morate biti od glave do pete vsakič oblečene v eno barvo. Želite nositi smaragdno zeleno svileno bluzo? Odlično! Namesto, da jo kombinirate z zelenim krilom, se raje odločite za modro, čevlje v bordo rdeči ali rožnati, k outfitu pa dodajte kameljo torbico.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Nočete nositi več različnih vzorcev

Pravzaprav z mešanjem vzorcev lahko osvežite svoj outfit, ki bo o vas sporočal, da imate smisel za modo in pogum za eksperimentiranje.

Naj vam zaupamo, da modni poznavalci menijo, da se lahko prav vsak vzorec nosi skupaj, za začetnike pa predlagamo, da se odločite za mešanje bolj umirjenih, kot so črte in abstrakten vzorec ali pa kombinacija različnih živalskih vzorcev.

Mislite, da je moška obleka samo za moške

Res je, da ne boste kupili smokinga s srajco in naramnicami, vendar boste nemalo presenečeni, koliko kosov na moškem oddelku bi vam pristajalo.

Oversize puloverji, boyfriend kavbojke in jope vas bodo nedvomno navdušili, zato vam svetujemo, da se večkrat sprehodite skozi moški oddelek.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Mislite, da so hlače z visokim pasom neudobne

Hlače z visokim pasom imajo slab ugled, kadar pa jih nosimo pravilno, lahko optično podaljšajo vašo postavo, sploh spodnji del telesa.

Najboljši modeli, v katerih boste bolj vitki, so kavbojke z visokim pasom, s hlačnicami do gležnjev ali pa preproste črne hlače.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic