To so trije razlogi, ki pojasnijo, zakaj ste še vedno samski

20. junij 2024

To so trije razlogi, ki pojasnijo, zakaj ste še vedno samski

20. junij 2024
Foto: Instagram @valentinaferragni

Ste utrujeni od neskončnega brskanja po Tinderju?

Če ste utrujeni od neprestanega brskanja po aplikacijah za zmenke in imate občutek, da nikoli ne boste spoznali svoje idealne osebe, je morda čas za spremembo.

S to tematiko se ukvarja britanska terapevtka za samozavest in miselnost Hattie MacAndrews, ki pravi: “V letih dela z ženskami, ki iščejo ljubezen, sem spoznala, da čeprav je vsak človek unikat, smo si ljudje neverjetno podobni v načinu razmišljanja. Pogosto so ovire pri iskanju partnerja za vse ljudi podobne, čeprav si velikokrat predstavljamo, da se to dogaja samo nam.”

To so trije glavni razlogi, zakaj ste samski:

Preveč ste pod vplivom drugih

Ker ste samski, se pogosto osredotočate na mnenja oseb, ki so vam blizu. Družinski člani vas spodbujajo, da preizkusite najnovejše aplikacije za zmenke ali vam svetujejo, kako se obleči in kakšno pričesko izbrati.

Prijatelji vas pozivajo, da greste na drug zmenek in da jim poveste, kako se počutite, otroci pa vas obtožujejo, da ste živčni. Posledično čutite zmedo, preobremenjenost in si mislite, da niste dovolj. Poskusite se osredotočiti samo nase in se oddaljite od nasvetov. 

Foto: Instagram @snejanajens
Foto: Instagram

Zavedno ali nezavedno verjamete, da niste dovolj

To si je težko priznati, predvsem ženske smo zelo zgodaj prisiljene verjeti, da nismo dovolj. Nismo dovolj lepe, smešne, pametne … To se manifestira tako, da menite, da niste vredni ljubezni,” pravi Hattie. Ker mislite, da si ne zaslužite dobrega, prijaznega in ljubečega partnerja, je ta zakoreninjena nizka samopodoba zanesljivo način, kako pritegnete napačno osebo.

Zelo verjetno je, da če se ozrete nazaj na svoja prejšnja razmerja, obstajajo vzorci vedenja in komunikacije, po katerih ste se vedli. Če pri svojih bivših partnerjih opazite vzorce, ki jih več ne želite v odnosu, potem je čas, da naredite spremembo,” svetuje Hattie.

Foto: Instagram @gabriellecaunesil

“Če menite, da si ne zaslužite ljubezni, jo boste težko prejeli. Če boste preučili svoj način razmišljanja in se boste bolje spoznali, boste imeli veliko boljše možnosti, da pritegnete nekoga, ki je vreden vašega časa, pozornosti in ljubezni,” zaključi MacAndrews.

Preveč se primerjate z drugimi

“To je nekaj, kar je zelo pogosto. Zahvaljujoč družbenim medijem je to boleče enostavno narediti tudi na podzavestni ravni. Ni skrivnost, da nas je družba prepričala, da je biti v zvezi boljše kot biti samski. Vendar bodo tisti, ki verjamejo, da je biti v razmerju boljše kot biti sam, končali v razmerju, ki ne deluje” svetuje Hattie.

Foto: Unsplash

Prvi korak je, da nehate verjeti, da bi bili srečnejši, če bi imeli partnerja. Zato, da dobijo partnerja, ljudje ponavadi znižajo standarde, kar se izkaže za napačen korak. Najprej se morate naučiti biti samski. Šele potem se vprašajte, ali ste pripravljeni na zvezo in kaj točno iščete. Opustite svojo preteklost, zacelite svoje rane in ne prenašajte nepotrebne prtljage naprej, še dodaja”

Avtor
Piše

Ema Plut

Style. Več novic