Ukrajinski maturantje zaplesali na ruševinah svoje šole

08. junij 2022
Ukrajinski maturantje zaplesali na ruševinah svoje šole

Ukrajinski maturantje zaplesali na ruševinah svoje šole

08. junij 2022
Foto: Twitter

Ukrajinski maturantje so se na zadnji dan šole vrnili ne kraj, kjer je nekoč stala njihova šola in zaplesali ob ruševinah.

Ukrajinski dijaki, ki so bili oropani slovesnosti ob podelitvi diplom, so se vrnili med ruševine svoje šole, odločeni, da bodo proslavili to pomembno življenjsko prelomnico. Anna Episheva je na Twitterju objavila fotografijo svoje nečakinje v prekrasni dolgi rdeči obleki, s katero pozira na ostankih njene šole v Harkovu.

“Moja nečakinja naj bi letos maturirala na srednji šoli. S prijateljicami so si kupile obleke in se veselile tega dne. Potem so prišli Rusi. Danes se je vrnila k temu, kar je ostalo od njene šole in njenih načrtov,” je zapisala. Njena šola je namreč bila med bombardiranjem popolnoma uničena.

V videu, ki ga je delila Episheva, lahko vidimo starše, ki snemajo in spodbujajo svoje otroke, medtem ko na šolskem dvorišču plešejo poslovilni valček. Šest deklet v črnih oblekah in trije fantje v belih srajcah je zaplesalo ob zvokih ukrajinske glasbe, njihov ples pa so spremljali oboroženi vojaki.

“V Ukrajini je 111 šol, ki so jih Rusi popolnoma uničili. To število se bo povečalo, če jih ukrajinska vojska ne bo ustavila,” je zapisala Episheva. Župan mesta Ihor Terekhov je v torek dejal, da Rusija “ne pušča Harkova pri miru in nenehno drži ljudi v strahu,” potem ko je v napadu umrla ena oseba, tri pa so bile ranjene.

Harkov na vzhodu Ukrajine je v prvih dveh mesecih vojne doživel intenzivne granatne napade, vendar so se razmere v zadnjih tednih nekoliko umirile, saj so ruske sile umaknile s tega predela.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic