Zakaj stare ljubezni ni dobro obujati?

31. oktober 2023

Zakaj stare ljubezni ni dobro obujati?

31. oktober 2023
Foto: Instagram
Zakaj stare ljubezni ni dobro obujati?

Zakaj stare ljubezni ni dobro obujati?

31. oktober 2023
Foto: Instagram

Že babice so govorile, da pogreta juha nikoli ni tako dobra kot sveža. Enako velja za ljubezen!

Se spominjate, kakšni so občutki, ko ste prebrali najljubšo knjigo? Bili ste navdušeni, občutili ste smeh in solze hkrati. Ko ste zaključili z branjem, je bilo vse videti kot magija.

Čas je mineval in še vedno ste oboževali to besedilo. Ure in ure ste govorili o tej knjigi in rekli, da jo boste prebrali ponovno. Kaj se je zgodilo? Čarobnosti ni bilo več, ker ste vedeli, kako se bo končala. To se zgodi tudi, če obudite staro ljubezen.

Foto: Pexels

Morda mislite, da bo tokrat drugače in govorite si, da sta se spremenila. Toda, ne glede na to, koliko si želite verjeti v to, globoko v sebi veste, da bo na koncu enako.

To osebo ste zapustili zato, ker vam ni dala, kar ste si želeli. Želeli ste ljubezen, čarovnijo, dolge pogovore, cvetje in rogljičke v nedeljo zjutraj. Želeli ste si sladka sporočilca, intimne šale in nekoga, ki podpira vaše sanje. A to ni bil on.

Čez čas vam reče, da se je spremenil. Izpolni vsako vašo željo, počne vse, kar ste prej pogrešali. Prosi vas za drugo priložnost, v katero privolite, saj je on vse, kar ste si želeli in kar si zaslužite. Kmalu ugotovite, da je ostal ravno tak kot je bil. Ljubezen, ki ste jo zapustili.

Foto: Instagram @emitaz

Zamisel, da po razhodu ugotovita, da drug brez drugega ne moreta in sta ponovno skupaj, zveni romantično. Če se spomnimo Carrie in Živine iz serije Seks v mestu, se po šestih sezonah razhodov in zlomljenih src, poročita in zaživita srečno.

Resnica je, da je ljubezen močna in premaga vse. A zaradi ljubezni do sebe, morate spoznati, da to ni oseba za vas. Ko spoznate, da ste čudoviti, zabavni in močni, spoznate, koliko ste vredni. Razmerje z osebo iz preteklosti vodi skoraj vedno v isto smer: smer, kjer je bolečina, negotovost in strah.

Foto: Unsplash

Si želite tega še enkrat v svojem življenju? Si želite dolgih ur čakanja, brez odgovorov in neprespanih noči? Zagotovo ne!

Vaše srce je vredno več kot ljubezen, h kateri se želite vrniti. Odpuščanje je težko in boleče, a nagrada je velika. Nekega dne boste doživeli popolno ljubezen, ljubezen, ki je lepa. Ne bo se vam treba vrniti k njej, ker nikoli ne bo odšla. Bodite potrpežljivi in nekega dne se bo pojavila.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic