Kulinarične umetnine slovenskih chefov in chefinj boste lahko okušali med 21. in 30. marcem. Lačni kulinaričnih dogodivščin boste lahko nepozabna doživetja dočakali v več kot 110 izbranih restavracij po vsej Sloveniji.
V koledar si označite ponedeljek, 10. marec, ko se odprejo rezervacije za spomladanski termin Teden restavracij. Na ta dan bodo restavracije predstavile svojo ponudbo in menije. Katere nove restavracije se bodo na novo pridružile največjemu kulinaričnemu projektu pri nas, zaenkrat še ni znano.

Prav tako še ni razkrito, ali ostajajo cene menijev enake kot na zadnjem, lanskoletnem jesenskem Tednu restavracij.
Za menije je bilo prejšnjič potrebno odšteti od 24 do 30 evrov, odvisno od števila srčkov, ki določajo kakovost restavracije. Ta se je z leti kar precej spremenila. Leta 2017 je bila cena v vseh restavracijah enaka, in sicer le 17 evrov.
Projekt, ki podira rekorde
Projekt Teden restavracije, ki je namenjen promociji vrhunske slovenske kulinarike, bo letos potekal že 14 leto zapored. Prvič so ga v Ljubljani predstavili leta 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture, leto kasneje pa je projekt postal vseslovenski.

Koncept sicer ni plod slovenske kreativnosti. Prvič se je pojavil že daljnega leta 1992 v New Yorku, od koder se je razširil drugod po svetu.
Projekt pa po tolikih letih ni izgubil na zanimanju. Prav nasprotno! Lansko leto je spomladanski in jesenski termin obiskalo rekordnih 120 tisoč gostov.
Mi se že veselimo spomladanskega termina in vseh novih okusov, ki jih bomo spoznali, pa vi?
