Maja Štamol Droljc živi skupaj z ukrajinsko družino

28. julij 2022

Maja Štamol Droljc živi skupaj z ukrajinsko družino

28. julij 2022

Priznana slovenska oblikovalka je še enkrat dokazala, da ima veliko srce.

Maja Štamol Droljc, ki vedno rada pomaga ljudem v stiski, je na Facebooku delila ganljivo izpoved: “Tole je risbica, ki jo je narisal desetletni fantek, ki se imenuje Lev. Je darilo zame, ker sem mu podarila škatlico barvic in njegovi družini ponudila dom, vsaj začasni dom.”

Povedala je, da njena družina v svoji hiši že dva meseca gosti družino iz Harkova. Mati je Ukrajinka, oče pa Rus. Ostali so brez vsega, a že takoj ob prihodu v Slovenijo poprijeli za delo. Deček vsak dan po Banjolah zbira plastične steklenice in jih odnaša v Lidl, njegova starša pa opravljata priložnostna dela.

Si predstavljate začeti iz nič?

Možnosti vrnitve v Harkov ne vidijo, novo življenje si želijo ustvariti v Zagrebu, saj so vajeni velikih mest. Štamolova jim skuša pomagati z iskanjem ugodnega stanovanja, šole za Leva in služb za starša. Po pomoč se je zatekla tudi k svojim sledilcem, ki jih prosi za kakršne koli predloge, s katerimi bi lahko pomagali njeni ukrajinski družini.

Njene prošnje so že nekaj minut po objavi obrodile sadove, saj se je oglasila ženska, ki je ponudila svojo pomoč pri iskanju službe. Upamo, da bo družina kmalu našla pot v novo življenje in da bo Majin trud poplačan.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic