5 lokalov v centru Ljubljane, ki jih morate to poletje nujno obiskati!

18. maj 2024

5 lokalov v centru Ljubljane, ki jih morate to poletje nujno obiskati!

18. maj 2024
Foto: Yauya patisserie
5 lokalov v centru Ljubljane, ki jih morate to poletje nujno obiskati!

5 lokalov v centru Ljubljane, ki jih morate to poletje nujno obiskati!

18. maj 2024
Foto: Instagram

Od slastnega bruncha in svežega sušija, pa do božanskih sladic in najboljšega sladoleda v Ljubljani.

Stylovke smo v zadnjih dveh letih v rubriki Style.Okusi obiskale že ogromno restavracij po različnih koncih Slovenije, od katerih so nas ene bolj, druge manj navdušile.

Ker so pred nami sončni dnevi, ki kar kličejo po potepanju po mestu in uživanju v dobri hrani in pijači, smo izbrali 5 lokalov v centru Ljubljane, ki jih morate to poletje nujno obiskati. Mi smo jim podelili čisto desetko!

Neubar

Ni ga čez hotelski zajtrk in v Neubaru si ga lahko privoščite tudi, če niste hotelski gostje. Nas so navdušile čisto vse jedi z menija, od poširanih jajčk do chia sklede in rogljička s pistacijevo kremo, ki skupaj ustvarijo popoln brunch!

Nič čudnega, da je Neubar tudi priljubljena destinacija Boruta Pahorja. Nas prav zanima, kaj je njegova najljubša jed …

Barra

Barra velja za edino japonsko-perujska restavracijo v Sloveniji, ki nas je navdušila s pestro ponudbo, svežimi sestavinami in izkušenim osebjem. Čisto desetko si zasluži njihov veganski suši zvitek z gobami in tartufi, med najljubše jedi pa smo uvrstili tudi tiradito losos in ceviche clasico.

Barra je vsekakor odlična ideja za zmenek, vendar prej ne pozabite narediti rezervacije, saj je prostor zelo majhen in se hitro napolni.

Aftr

Aftr ponuja nov koncept deljenja jedi, te pa na mizo ne prihajajo v vrstnem redu, ampak takrat, ko so pripravljene. Kulinarične specialitete nastajajo izpod rok Jorga Zupana, ki nikoli ne razočara. Njihov meni se spreminja skladno z letnimi časi, sestavine pa so vedno sveže in sezonske.

Prepričani smo, da nad nobeno jedjo ne boste razočarani, za sladico pa si obvezno privoščite pito karamelne čokolade, ki je božanska za prste obliznit!

Yauya Patisserie

In ko smo že pri sladicah – če ste ljubitelji sladkega, morate nujno obiskati butično slaščičarno Yauya Patisserie, kjer mojstrske sladice ustvarja simpatična Laura Rotar. Ne samo, da so izjemno fotogenične, v njih se prepletajo izjemno prefinjeni okusi, ki prepričajo še tako kritičnega sladokusca.

Nas so navdušili tudi njihovi foccacia sendviči, ki jih odlikujejo avtentični italijanski okusi. Ko boste tam, obvezno poskusite še njihove osvežujoče limonade, ki so pika na i vsakemu obedu.

DiMatteo Gelateria

Najboljši sladoled v Ljubljani? Stylovke smo za zmagovalca izbrale Gelaterio DiMatteo, kjer za sladoled uporabljajo organsko sveže mleko, v ponudbi pa najdete tudi veganske okuse.

Nas sta najbolj navdušila limonina pita meringa in pistacija s pasijonko, ki sta ravno prav kremasti in osvežilni hkrati. Božanske so tudi palačinke s pistacijevo kremo, ki se kar topijo v ustih. Definitivno obvezna poletna destinacija!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic