Po jutranji kavi ste polni moči, delate brez težav nekaj ur, medtem greste na kosilo in še malo delate, okoli 15. ure pa se vam začne zehati in najraje bi se ulegli kar pod pisarniško mizo.
Stres in pomanjkanje spanca lahko zagotovo prispevata k temu pojavu, ampak če vsak dan zehate ob istem času, je za to lahko kriva hrana, ki jo izberete za kosilo, so potrdili strokovnjaki.
Vrsta ogljikovih hidratov, ki jih veliko ljudi izbere za kosilo vpliva na raven energije in krivi so seveda prečiščeni živilski izdelki.
Testenine, bel kruh, pecivo … hrana polna prečiščenih ogljikovih hidratov nas nasiti, vendar pa nam ne daje dovolj energije in vitaminov za kasnejše delo v popoldanskem času. To so izdelki, polni sladkorja, ki dajejo znane učinke utrujenosti, po začetnem dvigu energije.
Že drži, da je za hitro kosilo najbolj primerna solata, vendar ne boste verjeli, tudi solate niso tako dobra izbira, če jim primanjkuje proteinov – zato priporočamo, da v solato dodate piščančje prsi, ribo ali trdo kuhana jajca, da boste imeli energijo na želeni ravni.