Kako pogosto moramo čistiti plašče?

23. januar 2024

Kako pogosto moramo čistiti plašče?

23. januar 2024
Foto: Instagram @zinafashionvibe
Kako pogosto moramo čistiti plašče?

Kako pogosto moramo čistiti plašče?

23. januar 2024
Foto: Instagram @zinafashionvibe

Če gre za modni kos, ki ga v tem hladnejšem delu leta nosimo vsak dan, potem je to nedvomno plašč. Pa veste, kako izgleda pravilno vzdrževanje tega kosa in kako pogosto ga moramo prati? Berite dalje in izvedeli boste.

Glede na to, da gre za nekoliko bolj zapleten kos, saj so plašči najpogosteje izdelani iz volne in kašmirja, velja njihovemu vzdrževanju posvetiti posebno pozornost. To pomeni, da jih ne smemo prati tako pogosto in jih vedno prepustimo strokovnjakom v kemični čistilnici.

Strokovnjaki trdijo, da je treba plašče prati enkrat na sezono. To je najbolje narediti konec zime, saj gre za kos, ki bo v čistilnici ležal do nekaj dni, prav tako pa bodo vaši plašči pripravljeni na naslednjo sezono. In potem, ko jih naslednjo zimo vzamete iz omare, bodo osveženi in pripravljeni za nošenje!

Foto: Instagram @shopweworewhat

Najpogostejši material za izdelavo plaščev je zagotovo volna. In dobro znano dejstvo je, da je volna samočistilno vlakno, torej tisto, ki vsebuje keratin, ki razgrajuje bakterije in neprijetne vonjave.

Kar pa je vedno dobro storiti po nekaj tednih nenehnega nošenja plaščev, je, da volnen plašč prezračimo na svežem zraku. Poleg tega strokovnjaki svetujejo, da se v toplih prostorih ne zadržujete v plaščih, saj se lahko neprijetne vonjave oprimejo podloge.

Foto: Instagram @mmequeenb

Strinjajo se, da je dovolj, da plašč enkrat letno operete v čistilnici. Da pa bo svež in v dobrem stanju skozi vso zimo, svetujejo, da ga po vsakem dnevu skrtačite in obesite, da se ne mečka.

Prav tako so na trgu številni nestrupeni in naravni spreji za pranje perila, s katerimi lahko vedno osvežite svoj najljubši zimski kos!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic