Chefinje in chefi vrhunskih slovenskih restavracij vam bodo pričarali nepozabno gurmansko doživetje in degustacijo najnovejših kulinaričnih kreacij v znamenju lokalnih jesenskih okusov in družbi izbranih vin.
Teden restavracij, največji slovenski kulinarični dogodek, ki povezuje in navdušuje ljubitelje kulinarike po vsej Sloveniji, odpira rezervacije za letošnjo jesensko izdajo 30. septembra.
Letos je na Tednih restavracij poudarek na izvirnosti, v najokusnejši projekt pri nas pa se letos vključuje 8 novih restavracij: JAZ by Ana Roš, TaBar, Bistro & bar AFTR, Restavracija GT19, Gostilna Breg, Hotel Plesnik, Restavracija Capra in Turistična kmetija Puhan.
Izvirnost pred kopijo
Z letošnjim geslom Original, ne kopija!, organizatorji izpostavljajo drugačnost, edinstvenost in izvirnost sodelujočih restavracij. Restavracije, vključene v dogodek, so tiste, ki s svojo ponudbo presegajo povprečje, saj ponujajo kulinarična doživetja, ki jih ni mogoče najti na vsakem koraku.
Teden restavracij ni le priložnost za okušanje odlične hrane, temveč tudi za odkrivanje novih okusov in ustvarjalnih jedi, ki izstopajo zaradi svoje drugačnosti. Prav izvirnost menijev je že od samega začetka temelj uspeha tega dogodka.
Kljub številnim vrhunskim restavracijam v Sloveniji pa organizatorji opažajo, da je vsakodnevna prehrana pogosto generična in brez prave izvirnosti.
“S poudarkom Original, ne kopija! želimo spodbuditi tako gostince kot obiskovalce, da cenijo in iščejo izvirnost. Ustvarjanje v kuhinji naj vodi slovensko kulinariko k še večji prepoznavnosti in drugačnosti,” poudarja Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij.