Testenine carbonara so gotovo prava specialiteta, ki je nastala sredi 20. stoletja, po tradicionalnem receptu pa temelji na jajcih, siru, slanini in črnem popru. Tople in sveže skuhane testenine preložimo v ponev s prepraženo slanino, nekaj sekund mešamo, nato pa prestavimo v posebno posodo, kjer se vse skupaj zmeša z mešanico trdo kuhanih jajc, sira in tekoče smetane.
Če niste ljubitelj tradicionalnega recepta ali pa si ga preprosto želite spremeniti, popraviti ali nadgraditi, poskusite jed, ki je nedavno preplavila družbena omrežja.
Sestavine:
- 1 paket instant ramen rezancev
- 1 celo jajce
- 1 rumenjak
- ⅓ skodelice parmezana
- Malo črnega popra
- 2 trakova slanine, narezane na koščke
- ¼ skodelice zamrznjenega graha
Priprava:
Recept je preprost: italijanske testenine le zamenjajte z ramen rezanci, ki dajejo čvrsto in elastično teksturo.
V ponvi prepražite sesekljano slanino, v zadnjih minutah kuhanja pa ji dodajte zamrznjen grah in počakajte, da se ogreje. V srednje veliki kovinski skledi stepite jajce, rumenjak, parmezan in črni poper.
Suhe instant rezance položite v vrelo vodo za kuhanje. Medtem ko se kuhajo, postavite skledo z jajci in sirom na vrh lonca, saj bo para, ki se bo zbirala pod posodo, kombinacijo nekoliko segrela.
Jajčno mešanico hitro in enakomerno stepajte v ponvi 1 do 2 minuti.
Po kuhanju premešajte rezance, da se prepričate, da so popolnoma kuhani, nato pa jih poberite iz lonca in dajte v skledo z omako. V kombinaciji z maščobo vmešajte slanino in grah, na vrh pa potresite začimbe in vse skupaj premešajte. Ne pozabite na parmezan in sol.