Katere vrste testenin imajo znane Slovenke najraje?

05. junij 2024

Katere vrste testenin imajo znane Slovenke najraje?

05. junij 2024
Foto: Instagram @cookscountry

Testenine so najbolj univerzalna jed in težko najdemo človeka, ki jih ne mara. Med velikimi ljubiteljicami testenin so tudi znane Slovenke.

Povprašali smo jih, katere vrste testenin obožujejo in katero omako najraje pripravijo poleg. Enoglasno so se odločile za široke rezance v številnih različicah, pri omakah pa so izbrale vsaka povsem drugačen okus.

Foto: Pexels, Zlato Polje

Televizijska voditeljica Manja Stevič je prava gurmanka in obožuje testenine s svežimi in lahkimi omakami. “Če jem testenine, imam najraje široke rezance. Od omak imam najraje Gennara omako z belo ribo, limoninim sokom, češnjevimi paradižniki, kaprami in rukolo. Njam!”

Foto: Instagram @manjastevic, Unsplash

Glasbenica in vplivnica Nina Klinar pravi, da so testenine na njenem jedilniku vsaj dvakrat na teden. “Težko izberem najljubšo obliko, največkrat posežem po klasičnih špagetih, med ljubšimi so mi tudi valjani rezanci, ki se odlično podajo s tartufi” pravi. Nina obožuje doma narejeno paradižnikovo omako, pripravljeno po starem italijanskem receptu. “Zanjo so potrebne le tri sestavine: paradižnik, česen ter olivno olje.”

Foto: Answear, Unsplash

Vplivnica Sara Vrečko je še ena od velikih ljubiteljic testenin. “Moje najljubše testenine so špinačne testenine z domačo pesto omako, ki jih obožujem v kombinaciji z burato in svežo baziliko.” Zaupala nam je, da poleg kombinira še nežno pečenega lososa, ki zanjo ustvari popolno harmonijo okusov. “Seveda pa ob tem ne sme manjkati še kakšen kozarček sladkega belega vina,” dodaja.

Foto: Instagram @saravrečko, Zlato Polje

Testenine, ki se jih ne morete nasititi

Če imajo znane Slovenke raje navijanje testenin na vilico, pa imamo mi še raje testenine, v katere se lahko zakopljemo z žlico. Kitki, penne, polžki, navihančki in klobučki so le nekatere izmed oblik testenin znamke Zlato Polje, ki nas navdušujejo s svojim polnim okusom. Všeč so nam, da se omake dodobra oprimejo testenin in je zato `pašta` še toliko bolj sočna in slastna.

Foto: Pexels, Zlato Polje

Testenine Zlato Polje navdušujejo tudi z novo vizualno podobo in so narejene iz kakovostne 100 % durum moke. Če ste ljubitelji testenin z okusom, boste navdušenimi nad njihovo ponudbo raznolikih oblik. Izbire je ogromno, od klasični, špinačnih, ajdovih in pirinih testenin, s katerimi si lahko pripravljate prave gurmanske obroke.

Foto: Pexels, Zlato Polje

Ste vedeli, da vsaka vrsta testenin zahteva svojo omako?

Tako se s špageti odlično ujamejo lahke omake, ki bazirajo na olivnem olju in paradižniku ter lahke kremne omake, s širokimi rezanci in valvicami mesni raguji in gobice, medtem ko navadno peresnikom delajo družbo mesne in zelenjavne omake. S kitkami se dobro povežejo lahke omake kot je pesto, s polžki in klobučki pa težje mesne omake.

Foto: Zlato Polje

Style. Več novic