To so viralni jabolčni “krofi”, ki so pripravljeni v samo 20 minutah

05. november 2025

To so viralni jabolčni “krofi”, ki so pripravljeni v samo 20 minutah

05. november 2025
Foto: Instagram @olivesnthyme
To so viralni jabolčni “krofi”, ki so pripravljeni v samo 20 minutah

To so viralni jabolčni “krofi”, ki so pripravljeni v samo 20 minutah

05. november 2025
Foto: Instagram @healthyishindulgence

Zlato zapečeni, dišeči in neustavljivo okusni jabolčni krofi so zaradi povsem enostavne priprave navdušili družbena omrežja.

Če obstaja sladica, ki je v zadnjem času popolnoma prevzela družbena omrežja, so to zagotovo jabolčni “krofi” iz listnatega testa. Ti so zaradi svojega rustikalnega videza, zlatega leska, zapeljivega vonja in povsem enostavne priprave takoj postali prava viralna senzacija.

Čeprav tehnično ne gre za prave krofe, je njihov čar prav v tem. Tanka plast hrustljavega listnatega testa se namreč popolno zlije s sočno sredico iz jabolk in ustvari harmonijo tekstur in okusov. Rezultat je sladica, ki deluje sofisticirano, a je pripravljena v komaj dvajsetih minutah.

Tisto, kar “krofe” dela še posebej priljubljene, pa je njihova preprostost priprave in vsestranskost. Priprava zahteva le nekaj osnovnih sestavin in skoraj nič truda, rezultat pa spominja na sladke dobrote iz francoske pekarne.

Idealne so tako za nedeljski brunch, kot tudi za popoldanski čaj ali sladico po večerji, ko želite goste presenetiti z nečim posebnim.

Sestavine:

  • 2 večji jabolki
  • 1 pravokotno listnato testo
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1–2 žlički mletega cimeta
  • ½ žličke soli
  • Mleko ali rastlinski napitek za pomakanje
  • Vanilijev sladoled (za postrežbo)

Priprava:

  1. Jabolka olupite in narežite na tanke rezine z luknjico na sredini.
  2. Listnato testo razvaljajte in narežite na trakove široke približno 2–3 cm.
  3. Vsako jabolčno rezino ovijte s testom, nato jo na hitro pomaknite v mleko ali rastlinski napitek.
  4. Posujte z mešanico rjavega sladkorja, cimeta in ščepcem soli.
  5. Pecite v pečici, ogreti na 180 °C, 20–25 minut, dokler krofki ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.

Postrezite jih še tople, najbolje z žličko vaniljevega sladoleda. Dober tek!

Style.Več novic