Gumijasti bonboni z okusom priljubljenega koktajla so pravi hit

05. julij 2024

Gumijasti bonboni z okusom priljubljenega koktajla so pravi hit

05. julij 2024
Foto: Pexels
Gumijasti bonboni z okusom priljubljenega koktajla so pravi hit

Gumijasti bonboni z okusom priljubljenega koktajla so pravi hit

05. julij 2024
Foto: Instagram @sugarfina

Gumijasti bonboni združujejo osvežilen okus koktajla z gumijasto teksturo, kar zagotavlja popolno sladko doživetje.

Ko pomislimo na poletje, so prva asociacija sončni dnevi, osvežilni koktajli in druženja s prijatelji. V zadnjih nekaj sezonah pa je ena pijača postala pravi sinonim za poletno uživanje – govorimo o priljubljenem koktajlu z italijanskim aperitivom.

Ta značilen, pomarančni koktajl z blagim, osvežujočim okusom je osvojil srca mnogih, njegova rahlo grenka nota v kombinaciji s penino in gazirano vodo pa je odlična izbira za poletno sprostitev.

@the.boozy.ginger Aperol Spritz Jello Shots #aperol #jelloshots #spritz ♬ Please Please Please – Sabrina Carpenter

Zdaj pa si predstavljajte, da lahko ta osvežilni užitek vzamete s seboj v obliki majhnih sladkih dobrot. Ti so idealni za poletne zabave, piknike, pripravite pa jih lahko tudi kot darilo za prijatelje, ki obožujejo ta priljubljen koktajl. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa so bonboni, ki bodo zagotovo postali vaš novi najljubši posladek.

Sestavine:

  • 200 ml aperitiva Aperol Spritz
  • 100 ml penine
  • 100 ml gazirane vode
  • 1 žlička limoninega soka
  • 30 g želatine v prahu
  • 100 g sladkorja

Postopek:

V večji skledi zmešajte 200 ml aperitiva, 100 ml penine in 100 ml gazirane vode. Nato dodajte 100 g sladkorja in žličko limoninega soka ter dobro mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. V to mešanico počasi dodajajte 30 g želatine v prahu (približno 3 vrečke) in nenehno mešajte, da ne nastanejo grudice.

Zmes pustite stati nekaj minut, nato pa jo na nizki temperaturi rahlo segrevajte, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Ko je zmes pripravljena, jo previdno vlijte v silikonske modelčke za bonbone, ki jim bodo dali ljubko obliko.

Nato modelčke postavite v hladilnik in pustite, da se bonboni ohlajajo vsaj štiri ure. Ko so bonboni pripravljeni, jih preprosto vzemite iz modelčkov in uživajte! Shranjujte jih v neprodušni posodi v hladilniku, da ostanejo sveži. 

Opozorilo: Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Style. Več novic