Kako izbrati pravo rožnato šminko glede na podton vaše kože?

11. junij 2024

Kako izbrati pravo rožnato šminko glede na podton vaše kože?

11. junij 2024
Foto: Pexels

Rdeča šminka je nedvomno klasika, toda v vaši torbici bi morali imeti tudi šminko rožnate barve.

Spekter rožnate je velik, zato je tudi odtenkov rožnatih šmink ogromno. Kako izbrati pravega, takšnega, ki vam bo zares pristajal? Pri tem igrata veliko vlogo ton in podton vaše kože.

Katere podtone poznamo?

Poznamo tri glavne podtone: topel (rumen, zlat, v barvi breskve), hladen (roza, moder, rdeč) in nevtralen (mešanice toplega in hladnega podtona).

Foto: Pexels

Vaš podton ni enak vašemu naravnemu tonu oziroma barvi vaše gole kože, preden si nanesete podlago ali druga ličila. Tudi najbolj svetla koža ima lahko tople podtone, temnejša koža pa hladne.

Ali veste, kakšen je vaš podton?

Najlažje ga določite tako, da pogledate svoje žile na roki. Modre žile nakazujejo na hladen podton, zelene toplega, mešanica zelenih in modrih žil pa določa nevtralni podton.

Foto: Instagram @candiceswanepoel

Podton lahko določite tudi s pomočjo nakita. Če vam je na koži všeč videz tradicionalnega rumenega zlata, imate najverjetneje tople ali olivne podtone. Srebro, platina in rožnato zlato so bolj všeč hladnejšim tonom.

Pravi odtenek

Če imate topel podton, vam ustrezajo šminke tople rožnate barve, kot so koralno rožnata, ki ustnicam podari zdrav sijaj. Izogibajte se modrih, hladnih tonov roza šmink, ki ne bodo laskale vaši polti.

Foto: Instagram @candiceswanepoel

Hladnemu podtonu se priporočajo prave hladne rožnate šminke, ki bodo osvežile videz vaših ustnic in obraza. Če pa je vaš podton mešan, lahko nosite vse mogoče nianse rožnatih šmink, zato kar pogumno!

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic