Kako nositi hlače z visokim pasom?

26. junij 2024

Kako nositi hlače z visokim pasom?

26. junij 2024
Foto: Instagram @tamara

Hlače z visokim pasom spadajo med osnovne kose vaše omare in postajajo vse bolj priljubljene. Tako jih lahko kombinirate z drugimi oblačili!

Če se še niste spoznale s prednostmi, ki jih visoki pas prinaša, je zadnji čas, da jih spoznate. Ne le, da na voljo v številnih različicah in pristajajo (skoraj) vsem postavam, optično podaljšajo noge ter lepo poudarijo pas in obline.

Foto: Instagram @kimkardashian

Hlače z visokim pasom so med street style zvezdnicami priljubljene že kar nekaj sezon, saj omogočajo nešteto kombinacij. Čeprav ima ta model hlač retro privdih, ste lahko videti zelo moderno, če jih kombinirate z letos popularnimi črtastimi srajcami, kratkimi topi in kot set skupaj z zgornjim delom.

Foto: Instagram @micablogerica

Hlače z visokim pasom lahko kombinirate z romantično bluzo ali srajci, preprostim T – shirtom z napisi ali zgolj čipkastim bodijem, nosite pa jih tako za v službo, kot tudi v bolj sproščenih trenutkih dneva ali ob dodatku elegantnih pet in pravi izbiri nakita celo na slovesnih prireditvah.

Foto: Instagram @oliviapalermo

Vsekakor se vam investicija v ta model hlač obrestuje, predvsem zaradi neštetih možnosti kombiniranja ter učinkom, ki jih ponujajo. Letošnje leto so zelo iskani modeli jeansa z visokim pasom in palazzo hlače z izredno širokimi hlačnicami, ki so v vročih dneh nepogrešljive.

Obstaja pa nekaj modnih pravil, ki jih morate upoštevati pri kombiniranju hlač z visokim pasom.

Foto: Instagram @shepelevich

Zgornji del naj bo vedno krajšega kroja ali zataknjen v hlače. Najbolje se z njimi podajo vsi crop topi, srajce in majice lahko tudi skrajšate tako, da v linij hlač ali višje naredite vozel. Nikoli ne oblecite voluminoznega zgornjega dela, z volumni se lahko igrate le pri hlačah z visokim pasom ter ozkimi, cigaretnimi hlačnicami.

Foto: Instagram

Ne pozabite izbrati pravo velikost. Hlače z visokim pasom ne smejo biti oprijete, saj bodo v tem primeru ustvarile ravno nasproten učinek in ne bodo laskale vaši postavi. Izberite raje številko večje hlače.

Če imajo hlače široke hlačnice, izberite spredaj ozke in špičaste sandale ali salonarje, odlično pa pristajajo tudi k supergam, tako nizkim kot tistim z debelejšim podplatom, ki še dodajo nekaj centimetrov.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic