Nasvet Chanelove vizažistke: preprost trik za spremembo videza

14. maj 2024

Nasvet Chanelove vizažistke: preprost trik za spremembo videza

14. maj 2024
Foto: Instagram

Nasvet Chanelove vizažistke: preprost trik za spremembo videza

14. maj 2024
Foto: Instagram

Želite v trenutku spremeniti dnevno ali večerno ličenje? Dodajte na veke srebrno metalik barvo!

Poletni dnevi so kot nalašč za eksperimentiranje z ličili, vroči dnevi pa dobesedno kličejo k ohladitvi – tudi s trendovskimi kovinskimi odsevi. Kaj deluje že na videz hladilno? Srebro, seveda. Z utripajočim kovinskim mejkapom boste zvezda večera vsake plaže … in diskoteke.

Kako doseči ta videz?

Na pomoč je priskočila Cyndle Komarovski, znana vizažistka, ki dela za modno hišo Chanel. Ko liči manekenke, kožo obraza najprej pripravi z izdatnim vlaženjem s pomočjo tonika, nato pa nanese bogato kremo, ki da svež videz. “Brezhibna polt je ključnega pomena,” pravi.

Foto: Instagram

Za koga je primeren?

Kovinski videz na očeh je torej nekaj, kar si lahko privoščite samo, če ste stare pod 40 let in nimate gub v očesnih kotičkih. Dejstvo je namreč, da kovinsko osenčene veke dobro delujejo samo na res mladi koži in na vekah, ki niso povešene ali kako drugače prizadete zaradi staranja in gub.

A naj vas to ne omejuje. Komarovski pravi, naj poskusimo ubrati lahkotnejši pristop k ličenju. “Ne bodite preveč resne,” dodaja. “Kovinski odsevi na očeh so resnično tisto, kar lahko v trenutku spremeni tako vaš dnevni kot večerni slog ličenja.”

Foto: Instagram

Komarovski najraje nanese kovinsko senčilo kar s prsti, recimo Chanelov izdelek Illusion d’Ombre v odtenku Mysterio, ki velja za enega njihovih kultnih proizvodov.

Ker je kremno, se z lahkoto nanaša s pomočjo prsta. Slavna vizažistka dodaja, da nanašanje s prsti pomaga do bolj šik in ležernega videza. “Pretirano urejeno je mimo,” trdi.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Če pa vseeno želite doseči glamur poletne sezone in bi rade začele bolj previdno, vam predlaga, da izrišete črto nad veko s pomočjo srebrnega eyelinerja ali pa uporabite maskaro s kovinskim odsevom.

Prilaga še zanimiv stilski nasvet: “Tak videz ličenja kombinirajte s preprosto sivo majico in ne nanašajte korektorja na podočnjake. Tak videz je nekako bolj francoski.” Tako, kot Chanel, dodajamo mi.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic