Projekt Teden restavracij navdušuje z novim konceptom

01. junij 2024

Projekt Teden restavracij navdušuje z novim konceptom

01. junij 2024
Foto: Instagram @applebeesfishlondon

Brez skrbi, prvotni koncept ostaja, se pa priljubljen slovenski kulinarični projekt seli tudi na ulice. Danes zavzema knežje mesto.

V sklopu projekta bo danes, 1. junija v Celju potekala Kulinarična zabava Tedna restavracij z vrhunskimi slovenskimi chefi in chefinjami. Na celjskih ulicah boste imeli priložnosti spoznati vrhunske kulinarične virtuoze ter okusiti mojstrovine preoblikovane v izjemne ulične kulinarične kreacije.

Foto: Instagram @galerijaokusov

Okušali boste lahko mojstrovine chefa Mojmirja Šiftarja, ki je eden od sodnikov v oddaji Masterchef, sicer pa chef v restavraciji Pen klub, Mirana Ojstrška iz restavracije Oštirka, Marka Pavčnika, ki je lastnik restavracij Pavus in Lalu, Sebastjana Grobelška iz restavracije Gostilna Francl, Roka Martinčiča iz restavracije Jež in Luke Koširja iz restavracije Grič.

Foto: Pexels

Poleg njih bodo kuhalnice vrteli še Sabina in Grega Repovž iz Gostilne Repovž, Nina in Tomaž Bratovž iz restavracije JB, Marko Magajne iz restavracije Galerija Okusov, Jakob Pintar iz TaBara, Andrej Smogavc iz restavracije Spargus, Leon Pintarič iz Gostilne Rajh, Uroš Štefelin iz Hiše Linhart ter Tadej Petrič iz restavracije Hotela Evropa.

Foto: Unsplash

Hrano bodo spremljala različna vina slovenskih vinarjev, s koktajli bo navduševal večkratni državni prvak v mešanju koktajlov in eden izmed top 15 barmanov na svetu Anže Šmid, dogodek pa bo povezoval radijski voditelj Klemen Kopina.

Foto: Instagram @pavus_lasko

V izbranih jedeh, saj bodo chefi in chefinje dobrote na Glavnem trgu pripravljali skoraj ves dan, med 12. in 20. uro. Vstop na dogodek je prost, za obisk pa ni potrebne predhodne rezervacije. Na dogodku boste lahko gastronomsko ponudbo plačevali z enotno kartico. Enotna cena posamezne jedi bo 8 evrov.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic