Ti čevlji so letošnje poletje največji modni trend

02. julij 2024

Ti čevlji so letošnje poletje največji modni trend

02. julij 2024
Foto: Instagram @xeniaadonts

Vračajo se stare dobre japonke in sicer v nekoliko drugačni obliki.

Japonke so eden najstarejših kosov obutve, katerih zgodovina sega skoraj 5000 let nazaj. Nosili so jih že stari Grki, Rimljani in Egipčani. Vendar pa so moderne japonke dobile svoj zagon šele po drugi svetovni vojni, ko so ameriški vojaki prinesli japonske slamnate natikače v ZDA, ki so zaradi udobja hitro pridobile na priljubljenosti.

V 50. letih so japonke postale pravi hit v ZDA, ključen trenutek pa je nastopil leta 1962 z ustanovitvijo brazilske znamke Havaianas. Njihove gumijaste japonke so osvojile ameriški trg in se kmalu razširile po vsem svetu. Danes so nepogrešljiv poletni kos, ki ga vsako leto znova z veseljem obujemo.

Letos pa se japonke predstavljajo v povsem novi luči. Namesto klasičnih gumijastih modelov so na voljo luksuzni usnjeni modeli, pogosto opremljeni s platformami ali petami.

Priljubljene modne hiše, kot so Loewe, Prada, Gucci, Saint Laurent in Toteme, so v svoje kolekcije vključile elegantne japonke, ki so postale pravi modni hit, idealne pa so tako za dnevne kot večerne priložnosti.

Ne glede na to, ali prisegate na klasične ravne japonke ali pa želite preizkusiti modele s platformami in petami, je jasno – japonke so poleti nujen del garderobe vsake ženske. Če razmišljate o nakupu novega para, smo za vas pripravili izbor cenovno ugodnih japonk, s katerimi vsekakor ne boste zgrešile.

ZARA, 19.95 €
ZARA, 22.99 €
MANGO, 35.99 €
ZARA, 22.99 €
MANGO, 29.99 €
Answear, 33.99 €
Answear, 46.54 €

Style. Več novic