7 modnih trendov, ki bodo prevladovali letošnjo jesen

28. avgust 2024

7 modnih trendov, ki bodo prevladovali letošnjo jesen

28. avgust 2024
Foto: Instagram @clairerose
7 modnih trendov, ki bodo prevladovali letošnjo jesen

7 modnih trendov, ki bodo prevladovali letošnjo jesen

28. avgust 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Letošnja jesen prinaša sveže modne trende, ki združujejo brezčasno eleganco in sodobne detajle. Od klasičnih jaken iz rjavega semiša do drznega leopardjega vzorca, nova sezona ponuja nekaj za vsak modni okus.

Jesen se nezadržno bliža, s sabo pa prinaša svež val modnih trendov, ki združujejo sofisticiranost, udobje in inovativnost.

Ta sezona se bo ponašala s toplimi in prijetnimi tkaninami, ki se popolnoma ujemajo z naravno lepoto prehodnega obdobja, obenem pa bomo priča prefinjenim krojem in presenetljivim preobratom, ki bodo osvežili našo garderobo.

V nadaljevanju si zato preberite, katere modne trende bomo kmalu videvali na ulicah modnih prestolnic in kako lahko z njimi popestrite svoje jesenske videze.

1. Jakne iz rjavega semiša

Jakne iz rjavega semiša so vrhunski kos, ki ga to jesen morate imeti. Ta material ne nudi le izjemnega udobja, temveč tudi bogat in razkošen videz.

Rjava barva je zelo vsestranska in se enostavno kombinira z različnimi odtenki, kar omogoča ustvarjanje številnih stilskih kombinacij. Semiš vsakemu videzu doda tudi kanček prefinjenosti, s čimer boste nedvomno izstopali.

2. Dolga krila

Dolga krila se bodo vrnila in postala ključen kos v jesenski garderobi. So popolna izbira za prehodno obdobje, saj nudijo zaščito pred hladnejšimi temperaturami, hkrati pa ohranjajo eleganco in ženstvenost.

Ta sezona prinaša bogato paleto materialov, od svile do volne, in široko izbiro krojev – od oprijetih svinčnikov do širših, plapolajočih silhuet. Maksi krila se odlično kombinirajo z visokimi škornji in usnjenimi jaknami.

3. Olivno zelena barva

Olivno zelena je zagotovo barva jeseni 2024. Ta odtenek je izjemno vsestranski in se lahko kombinira z večino drugih barvnih palet. Olivno zelena prinaša subtilen vojaški pridih, ki je obenem eleganten in praktičen. Nosili jo bomo na plaščih, jaknah, hlačah in celo na dodatkih, kot so šali in torbe.

4. Visoki ovratniki

Visoki ovratniki bodo ravno tako eden najbolj opaznih trendov letošnje jeseni. Opazili jih bomo lahko na različnih vrstah oblačil, vključno s puloverji, jaknami in plašči.

Ti vam bodo v hladnejših dneh nudili tudi dodatno plast toplote in ustvarili eleganten videz. Povrhu vsega pa visoki ovratniki dajejo oblačilom subtilen viktorijanski pridih, ki bo letos še posebej v modi.

5. Leopardji vzorec

Leopardji vzorec še vedno ostaja eden izmed najbolj priljubljenih vzorcev v modni industriji. Čeprav je prisoten že nekaj sezon, njegova priljubljenost ne pojenja.

Foto: Instagram @isabelcamposr

V letošnjem letu ga bomo videli na različnih kosih oblačil in dodatkov – od plaščev do torbic in čevljev. Leopardji vzorec bo vašemu videzu dodal pridih drznosti in popestril še tako preprost outfit.

6. Torbe v kvadratni obliki

Torbe v kvadratni obliki so eden izmed najbolj zanimivih trendov letošnje jeseni. Njihova oblika, ki spominja na kozmetično torbico, prinaša kombinacijo funkcionalnosti in stila.

Takšne torbice so običajno kompaktne, a dovolj prostorne za vse osnovne potrebščine. So odlična izbira za vsakodnevne opravke, hkrati pa so dovolj elegantne za večerne izhode.

7. Ure z usnjenimi pasovi

Klasične ure z usnjenimi pasovi so nepogrešljiv dodatek za letošnjo jesen. Usnje dodaja prefinjenost, medtem ko je tovrstna ura odlična kombinacija med klasičnim in sodobnim stilom. Letošnja jesen prinaša različne barvne odtenke usnja, od klasične črne in rjave do bolj drznih barv, kot so bordo in olivno zelena.

Style. Več novic