Ta videz supermodelov iz 90-ih je spet v trendu

25. september 2024

Ta videz supermodelov iz 90-ih je spet v trendu

25. september 2024
Foto: Instagram @aishapotter
Ta videz supermodelov iz 90-ih je spet v trendu

Ta videz supermodelov iz 90-ih je spet v trendu

25. september 2024
Foto: Instagram @kyliejenner

Ustnice v slogu 90-ih let, z značilno obrobo in mat videzom, so se vrnile kot eden največjih lepotnih trendov aktualne sezone.

V svetu lepote se pogosto vračamo k preteklim trendom, in to sezono je pozornost usmerjena v ustnice v stilu 90-ih, ki ponovno osvajajo modne piste in družbena omrežja.

Ta značilni slog je kombinacija prefinjenega mat videza, rahlo obarvanih ustnic in obrobe, ki so jo nekoč nosile najbolj ikonične zvezdnice tistega časa, med njimi Naomi Campbell, Cindy Crawford in Kate Moss.

Foto: Profimedia

A čeprav se morda zdi, da gre za trend iz preteklosti, je njegov povratek prilagojen sodobnim standardom. Kombinacija vintage elementov z modernim pristopom omogoča, da ustnice v slogu 90-ih delujejo sveže, elegantno in primerno za vsako priložnost.

V nadaljevanju preberite, kako lahko ta retro videz enostavno poustvarite tudi sami.

1. Priprava ustnic

Ustnice v stilu 90-ih so pogosto videti mat, zato je ključnega pomena, da začnete z gladko in negovano podlago. S pilingom za ustnice odstranite odmrle celice, nato pa jih navlažite z balzamom.

Počakajte nekaj minut, da se balzam vpije, nato pa odvečni sloj nežno odstranite s papirnato brisačo. To bo zagotovilo, da bodo ličila videti sveža in obstojna.

2. Uporaba pudra kot osnove

Za tisti brezhiben videz 90-ih rahlo popudrajte ustnice s pudrom v prahu ali pudrom v kamnu. Ta korak bo zagotovil, da bo šminka dlje ostala na mestu in da se obroba ne bo razmazala. Prav tako bo omogočil dolgotrajnejši mat videz.

3. Obroba ustnic

Izberite svinčnik za ustnice v odtenku, ki je nekoliko temnejši od naravne barve vaših ustnic. Obroba mora biti dobro definirana, vendar se izognite pretirani ostrini.

S svinčnikom natančno sledite naravni liniji ustnic in nežno povlecite črto tudi malenkost nad njo, če želite ustvariti bolj poln videz. Nato s prstom ali čopičem rahlo zabrišite obrobo proti notranjosti ustnic, da ustvarite mehkejši prehod.

4. Izbira šminke

V devetdesetih so prevladovali nevtralni, rjavi, slivovi in roza odtenki, zato izberite šminko v podobnem tonu. Za avtentičen videz se odločite za mat ali kremno teksturo. Šminko nanesite na celotne ustnice in pazite, da se lepo zlije z obrobo.

5. Dodajte kanček sijaja

Če želite ostati popolnoma zvesti videzu 90-ih, zaključite z mat finišem. Lahko pa svojim ustnicam dodate tudi pridih sodobnosti in nanesete nekaj prozornega sijaja na sredino ustnic, kar bo ustvarilo iluzijo še bolj polnih ustnic in jim dodalo čuten sijaj.

Style. Več novic